GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: "Μαϊμού" υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπατούσαν ηλικιωμένους - Πάνω από 130.000 ευρώ η λεία τους

Στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων κλοπής και μίας ληστείας προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Σύμφ...

Στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων κλοπής και μίας ληστείας προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Σύμφωνα με το voria.gr, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο εκ των δραστών ηλικίας 44 και 46 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Οι δύο άνδρες με έναν ακόμη συνεργό τους, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2019, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβησαν σε τρεις κλοπές από διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης και μία ληστεία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η είσοδός τους σε κατοικίες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και απασχολώντας με διάφορες δικαιολογίες (έλεγχος του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού) τους ενοίκους, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ περίπου, καθώς και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 100.000, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σημειώνεται ότι, σε μία περίπτωση, οι δράστες κατά την είσοδό τους σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης, κατάφεραν να εξασφαλίσουν αντικλείδι και βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας επανήλθαν, όπου αφού ακινητοποίησαν τους ενοίκους, απέσπασαν τη λεία τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή πληροφοριών: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση