GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ κλήσεων για παράνομη στάθμευση - 1.400 παραβάσεις σε 16 ώρες

"Φωτιά" πήραν τα μπλοκάκια των δημοτικών αστυνομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μέσα σε μόλις μία ημέρα -την Τρίτη- ...

"Φωτιά" πήραν τα μπλοκάκια των δημοτικών αστυνομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μέσα σε μόλις μία ημέρα -την Τρίτη- έκοψαν 1.400 κλήσεις για παράνομη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο μέσος όρος κλήσεων που κόβονται τις καθημερινές ανέρχεται σε περίπου 500 – 600.

"Κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών και βεβαιώσαμε 1.400 κλήσεις σε λιγότερο από 16 ώρες. Επέστρεψε το σύνολο της δύναμης των δημοτικών αστυνομικών στους δρόμους και αυτό που αντικρίσαμε χθες (Τρίτη) ήταν ένα μπάχαλο" δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγκλή, αυξημένος ήταν ο αριθμός των κλήσεων που κόπηκαν στους παραβάτες οδηγούς και κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό πως το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019 βεβαιώθηκαν 10.000 περισσότερες παραβάσεις (32.000), σε σχέση με το ίδιο δίμηνο του 2018, όπου ο αριθμός είχε ανέλθει σε 22.000.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί, καθ’όλη τη διάρκεια των γιορτών, εστίασαν κυρίως στους βασικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων: Τσιμισκή, Εγνατία, Λεωφόρο Νίκης, Βασ.Ολγας και Αγίου Δημητρίου, όπου έπεσε και ο κύριος όγκος των οχημάτων.

Πέρα από τις κλήσεις για το διπλοπαρκάρισμα, τετραπλασιάστηκαν οι βεβαιωμένες παραβάσεις για στάθμευση στις θέσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), σε ράμπες αναπήρων και σε διαβάσεις πεζών. "Είναι ανησυχητικός ο αριθμός περιπτώσεων αφαίρεσης πινακίδων (για παράνομη στάθμευση) στις θέσεις αναπήρων, διότι πέρα από αντικοινωνική συμπεριφορά είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε ένα άτομο με κινητικά προβλήματα" πρόσθεσε ο κ.Δαγκλής.

Μόνο τον Δεκέμβριο του 2019 αφαιρέθηκαν συνολικά 190 πινακίδες και κόπηκαν ισάριθμες κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε θέσεις ΑμεΑ, σε ράμπες και διαβάσεις, ενώ τον ίδιο μήνα του 2018 είχαν αφαιρεθεί από τη δημοτική αστυνομία 50 πινακίδες.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: life-events.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση