GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στο Λονδίνο: 20χρονος έσκισε πολύτιμο πίνακα του Πικάσο αξίας 26 εκατ. δολαρίων - ΦΩΤΟ

Υπό κράτηση έως τη δίκη του στις 30 Ιανουαρίου παραμένει ο 20χρονος Shakeel Ryan Massey, ο οποίος επιτέθηκε και έσκισε τον πίνακα του...

Υπό κράτηση έως τη δίκη του στις 30 Ιανουαρίου παραμένει ο 20χρονος Shakeel Ryan Massey, ο οποίος επιτέθηκε και έσκισε τον πίνακα του Πικάσο "Μπούστο Γυναίκας"αξίας 26 εκατ. δολαρίων, το οποίο εξετίθετο στην Πινακοθήκη Tate Modern του Λονδίνου.

Το περιστατικό συνέβη στις 28 Δεκεμβρίου και ακόμη παραμένει άγνωστη η πραγματική κατάσταση του έργου Τέχνης του διάσημου Ισπανού ζωγράφου το οποίο φέρεται να έχει σκιστεί. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για εγγύηση και ο δράστης θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη του. Ο ίδιος ο 20χρονος, που ζει στο βορειοδυτικό Λονδίνο, αρνείται την κατηγορία της εγκληματικής φθοράς έργου Τέχνης που τον βαρύνει.

Το έργο χρονολογείται από τον Μάιο του 1944, δημιουργήθηκε στο Παρίσι τους τελευταίους μήνες της ναζιστικής κατοχής και αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του Πικάσο, Ντόρα Μάαρ, που ήταν φωτογράφος.

Η Πινακοθήκη δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, ενώ εκπρόσωπος τόνισε πως η γκαλερί παραμένει ανοιχτή.

Με ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι οι ντετέκτιβ ερευνούν το περιστατικό της εγκληματικής φθοράς στην Tate Modern και απήγγειλαν κατηγορίες σε έναν άνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση