GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απονομή βραβείων Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2019

Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία ολόκληρης της χώρας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Μαθη...

Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία ολόκληρης της χώρας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2019 στο ξενοδοχείο NJVAthensPlaza, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, είχε θέμα «Οι Λαοί και τα Μνημεία τους» προκειμένου μέσα από τον διαγωνισμό η νέα γενιά να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με την ανάγκη διαφύλαξης και προστασίας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 800 μαθητές, ενώ διακρίθηκαν 60 έργα.

Καλωσορίζοντας μαθητές, γονείς και δασκάλους η Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους και τόνισε ότι μέσα από τον Διαγωνισμό δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να εμπνευστούν από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και να στείλουν το μήνυμα ότι τα μνημεία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ταυτότητας των λαών και του ανθρώπινου πολιτισμού και πρέπει να προστατευθούν.

Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Ζωγραφικής

Αμέσως μετά, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής: η διακεκριμένη ζωγράφος, σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, κυρία ShannaIngramPapademos, η διακεκριμένη ιστορικός τέχνης-τεχνοκριτικός Δρ Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, η Υπεύθυνη της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, κυρία Αικατερίνη Λέγγου και ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη» κύριος Τάκης Μαυρωτάς, απηύθυναν χαιρετισμό συγχαίροντας τα παιδιά και ενθαρρύνοντάς τα να μην σταματήσουν να ασχολούνται με τη ζωγραφική και την τέχνη ευρύτερα.

Ακολούθησε η Απονομή των Βραβείων στα 9 παιδιά των οποίων τα έργα επιλέχθηκαν από την Κριτική Επιτροπή. Στην κατηγορία Α’ και Β’ Δημοτικού βραβεύθηκαν οι: Καλογιάννη Αγγελική, Καμπουρίδου Αγγελική και Σολδάτου Παναγιώτα, στην κατηγορία Γ’ και Δ’ Δημοτικού οι: Κοντούλη Βάσια, Σελβίδη Ροδούλα, Φλαμπούρη Νιόβη, στην κατηγορία Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού οι : Καραπάνος Ρήγας, Κυπιρτίδου Ηλέκτρα, Μάνια Ελευθερία Παναγιώτα. Όλα τα έργα που διακρίθηκαν κόσμησαν την χριστουγεννιάτικη κάρτα του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», ενώ οι νικητές έλαβαν ως δώρο ένα αντίγραφο έργου της Shanna Ingram Papademos με προσωπική αφιέρωση για το κάθε παιδί.

Αναμνηστικά Διπλώματα απονεμήθηκαν στους 51 ακόμα μαθητές των οποίων τα έργα έφτασαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και οι εικαστικοί Βάνα Ξένου και Μιχάλης Αρφαράς με τους μαθητές με τα εννέα πρώτα έργα του Διαγωνισμού

Με την ευκαιρία αυτή, η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε τον Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για το 2020 που θα έχει θέμα «Η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ως Θρίαμβος της Θέλησης και ως Θεμέλιος Λίθος του Δυτικού Πολιτισμού».

«Στο σημείο αυτό, έχω την ιδιαίτερη χαρά να σας ανακοινώσω ότι το Ίδρυμά μας διοργανώνει φέτος τον 6ο Διαγωνισμό του που ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου 2020. Αυτή τη φορά θα έχει ως θέμα «Η Μάχη των Θερμοπυλών και η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ως θρίαμβος της θέλησης και ως ο θεμέλιος λίθος του Δυτικού πολιτισμού» στο πλαίσιο της Επετείου των 2500 χρόνων από τις δύο αυτές επικές στιγμές για τη χώρα μας, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Ο διαγωνισμός έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και με εγκύκλιο φτάνει σε όλα τα σχολεία της χώρας μας αλλά και της ομογένειας. Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης των μαθητών και η άνθηση του διαπολιτισμικού καλλιτεχνικού διαλόγου μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο πλευρό μας και αυτή τη φορά θα βρίσκεται η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής με τα παιδιά τα έργα των οποίων διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση