GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Έως και 250.000 Σύροι εγκατέλειψαν την Ιντλίμπ και κατευθύνονται στα σύνορά μας

Για νέο “κύμα” προσφύγων, που εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ της Συρίας και κατευθύνονται στα σύνορα με την Τουρκία, κάνει λόγο ο Ρετζέπ Τ...

Για νέο “κύμα” προσφύγων, που εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ της Συρίας και κατευθύνονται στα σύνορα με την Τουρκία, κάνει λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Άγκυρα προσπαθεί να τους αποτρέψει να περάσουν τα σύνορα, ωστόσο, αυτό δεν είναι εύκολο.

"Αυτή τη στιγμή 200.000 με 250.000 μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορά μας. Προσπαθούμε να τους εμποδίσουμε με κάποια μέτρα, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο, είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Στην Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της Συρίας, ζουν έως και τρία εκατομμύρια Σύροι. Πρόκειται για το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών, που βομβαρδίζεται από τις ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τον τελευταίο μήνα.

Σημειώνεται πως η Τουρκία φιλοξενεί ήδη περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση