GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουμουτσάκος: Μετεγκατάσταση στη Γαλλία 400 αιτούντων άσυλο

Η Γαλλία προτείνει τη μετεγκατάσταση σε αυτή 400 ατόμων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κριστόφ...

Η Γαλλία προτείνει τη μετεγκατάσταση σε αυτή 400 ατόμων που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κριστόφ Καστανέρ στον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής συνόδου του ΟΟΣΑ για τη μετανάστευση. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κατά τη συνάντηση, που έγινε εν όψει και της επίσκεψης του Γάλλου υφυπουργού Εσωτερικών, Λοράν Νουνέζ στην Αθήνα τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, επιβεβαιώθηκε η γαλλική πρόταση μετεγκατάστασης 400 αιτούντων άσυλο στη Γαλλία που είχε υποβάλει ο κ. Καστανέρ με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Κστανέρ τόνισε στον κ. Κουμουτσάκο ότι η Γαλλία στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος.

Οι δύο πλευρές, τέλος, συμφώνησαν για συνέχιση των επαφών και συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας εν όψει των προσεχών διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση