GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περού: Έκρηξη βυτιοφόρου στη Λίμα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 49 τραυματίες - ΒΙΝΤΕΟ

Η έκρηξη βυτιοφόρου φορτηγού που μετέφερε αέριο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους 49 και κατέστρεψ...

Η έκρηξη βυτιοφόρου φορτηγού που μετέφερε αέριο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, τραυμάτισε άλλους 49 και κατέστρεψε 14 σπίτια σε νότια συνοικία της Λίμας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα δύο από τα τέσσερα θύματα είναι ένα 9χρονο παιδί και ένας 18χρονος που υπέκυψαν στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν με πολύ σοβαρά εγκαύματα, διευκρίνισε το υπουργείο.

“Στην πλειονότητά τους οι τραυματίες έχουν εγκαύματα σε ποσοστό περίπου 80% των σωμάτων τους”, εξήγησε η υπουργός Υγείας Μαρία Λουίσα Ινοστρόσα. Επτά τραυματισμένα παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε από τη δική του πλευρά ο διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας Ρικάρδο Σόπφι.

Το δυστύχημα έγινε λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα, 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας). Η έκρηξη προκλήθηκε έπειτα από διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού. Μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν έπεσε σε λακκούβα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία κατέστρεψε κτίρια γύρω από το σημείο της έκρηξης, επιχείρησαν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

“Πρέπει να διενεργηθεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος”, δήλωσε ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ VOA News

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση