GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ επαναπροώθησαν 62.000 μετανάστες στο Μεξικό

Οι Αμερικανικές αρχές επαναπροώθησαν περισσότερους από 62.000 μετανάστες στο Μεξικό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, στο πλαίσι...

Οι Αμερικανικές αρχές επαναπροώθησαν περισσότερους από 62.000 μετανάστες στο Μεξικό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, στο πλαίσιο της αυστηρότερης μεταναστευτικής πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσαν σήμερα οι μεξικάνικες αρχές μετανάστευσης.

Η στρατηγική, γνωστή ως «Παραμείνετε στο Μεξικό», τέθηκε σε ισχύ στις 29 Ιανουαρίου 2019.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες, που στάλθηκαν πίσω στην μεξικανική πλευρά των συνόρων για να περιμένουν από τις αμερικανικές αρχές να εξετάσουν τα αιτήματα ασύλου τους, προέρχονταν από χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου διαρκεί μήνες. Οι μετανάστες που περιμένουν απάντηση συχνά ζουν υπό επισφαλείς συνθήκες σε επικίνδυνες περιοχές, όπου εγκληματίες μπορεί να τους απαγάγουν ζητώντας λύτρα, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να περιορίσει την μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Για αυτό το λόγο έχει υπογράψει συνθήκες με το Μεξικό, την Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και την Ονδούρα. Το Μεξικό έχει αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες σε μεθοριακές περιοχές και κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση