GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντικαπνιστικός νόμος: Καμία παράβαση στο 86% των καταστημάτων

Συμμόρφωση των επιχειρηματιών που διαθέτουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και των θαμώνων, με τον αντικαπνιστικό νόμο ...

Συμμόρφωση των επιχειρηματιών που διαθέτουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και των θαμώνων, με τον αντικαπνιστικό νόμο “δείχνουν” τα στοιχεία από τους ελέγχους που διενεργούν τα μεικτά κλιμάκια των επιθεωρητών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και των στελεχών της ΕΛΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΑΣ, δεν υπήρξε παράβαση του νόμου στο 86% των 352 καταστημάτων, που ελέγχθησαν το χρονικό διάστημα από τις 6 έως και τις 16 Ιανουαρίου 2020. Παραβάσεις εντοπίστηκαν σε 50 περιπτώσεις, εκ των οποίων μόνο οκτώ αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν, ενώ βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 38.800 ευρώ.

Καμία παράβαση δεν διαπιστώθηκε στα συνολικά 55 καταστήματα που ελέγχθησαν σε Καλλιθέα, Κουκάκι, Κάτω Αχαΐα και Ναύπακτο, ενώ όπως επισημαίνει η ΕΑΔ οι ιδιοκτήτες τους συνεργάζονται άψογα «επισημαίνοντας ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να συνηθίζει και δεν υπάρχουν οι αντιδράσεις των πρώτων ημερών».

Στο Αίγιο και στο Παλαιό Φάληρο από τα συνολικά 26 καταστήματα όπου έγιναν έλεγχοι, σε μόνο δύο εξ’ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο για μη θεωρημένο Βιβλίο Καπνίσματος. Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όλοι οι καπνίζοντες βρίσκονταν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, οι οποίοι ήταν διαμορφωμένοι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο.

Πλήρης συμμόρφωση με τον αντικαπνιστικό νόμο διαπιστώθηκε επίσης στα μεγάλα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Αττικής όπως το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» και το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», καθώς σε όλα τα ελεγχθέντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στους χώρους τους, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική σκηνή, σε όλους τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους τηρούνταν οι διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση