GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόμπι Μπράιαντ: Το ελικόπτερο δεν είχε μαύρο κουτί – Τι εκτιμούν πιλότοι για την αιτία της συντριβής

Το ελικόπτερο που συνετρίβη οδηγώντας στον θάνατο τον Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του, άλλα έξι άτομα και τον πιλότο δεν ήταν εξ...

Το ελικόπτερο που συνετρίβη οδηγώντας στον θάνατο τον Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του, άλλα έξι άτομα και τον πιλότο δεν ήταν εξοπλισμένο με «μαύρο κουτί», όπως έγινε γνωστό από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών. Είχε, όμως, ένα iPad, το οποίο χρησιμοποιείτο για τα δρομολόγια των πτήσεων, τις καιρικές συνθήκες και άλλα στοιχεία για τις πτήσεις που οι ερευνητές θα εξετάσουν ελπίζοντας πως θα τους οδηγήσει στα αίτια της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα έμπειροι πιλότοι στην περιοχή του Λος Άντζελες εκτίμησαν τι μπορεί να συνέβη και οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πιλότοι στο TMZ, κρίνοντας από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, το ελικόπτερο πετούσε πολύ χαμηλά, στα 1250 πόδια. Ο πιλότος –λόγω της πυκνής ομίχλης- πανικοβλήθηκε και ανέβηκε στα 2.000 πόδια. Θεωρώντας ότι έχει ξεπεράσει όλα τα βουνά αποφάσισε να επιστρέψει πίσω και παράλληλα κατέβηκε στα 1.700 πόδια, πιθανότατα για να περάσει κάτω από την ομίχλη.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο TMZ οι πιλότοι, είναι περίεργο το γεγονός πως ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου –που ήταν εξαιρετικά έμπειρος- διατηρούσε την ταχύτητα των 161 κόμβων σε τέτοια πυκνή ομίχλη. Ένα από τα οφέλη του ελικοπτέρου, άλλωστε, είναι ότι μπορεί να κινηθεί με πολύ χαμηλή ταχύτητα – ακόμα και 15 μίλια την ώρα-. Όταν πια έλαβε ένα προειδοποιητικό σήμα για το βουνό ήταν πολύ αργά και χτύπησε στο βουνό με αυτήν την ταχύτητα, σύμφωνα με τους πιλότους που μίλησαν στο TMZ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση