GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε πρώην προπονητής της ΑΕΚ

Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Χανς Τιλκόφσκι, ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν το 1981 επί Λουκά Μπάρλου, ε...

Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Χανς Τιλκόφσκι, ο οποίος έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν το 1981 επί Λουκά Μπάρλου, είχε αναλάβει την ΑΕΚ.

Τότε είχε απομακρυνθεί περίπου στα μισά της σεζόν, έχοντας απολογισμό 7 νίκες-6 ισοπαλίες-4 ήττες, επίδοση που είχε φέρει την Ένωση στην 6η θέση του πρωταθλήματος.

Ο Τιλκόφσκι είχε πολύ καλό όνομα ως τερματοφύλακας, κυρίως την δεκαετία του ’60, όταν χρίστηκε 39 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας, της οποίας είχε υπερασπιστεί την εστία στον μυθικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, τον οποίο κέρδισαν τα «τρία λιοντάρια», με μια φάση που προκάλεσε αντιπαραθέσεις και έμεινε στην ιστορία.

Είχε γεννηθεί στο Ντόρτμουντ και με την Μπορούσια έκανε σπουδαία καριέρα κατακτώντας μάλιστα το Κύπελλο Γερμανίας το 1965, χρονιά που ανακηρύχθηκε κιόλας κορυφαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1966.

Έμεινε στην ομάδα για άλλον ένα χρόνο, πριν μετακομίσει στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με την οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής μετά από 3 σεζόν.

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση