GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν... οι θέσεις των ευρωπαίων κομμουνιστών...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό" κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης πρέπει να λάβεις...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό"
κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης
πρέπει να λάβεις τις αποφάσεις των...
κινήσεων»
Antonio Gramsci 
"Quaderni del carcere" (Τετράδια της φυλακής), σελ. 1729
Σχετικά:
1. Qassem Soleimani... Ζει αιώνια στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου!
2. Η Συρία δεν θα ξεχάσει την υποστήριξη του Soleimani στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας

Ενώ το πολιτικό σύστημα στην Ευρώπη έχει συνταχθεί στο πλευρό της γκανγκστερικής τρομοκρατικής επίθεσης των ΗΠΑ, με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού,..
Το ίδιο και στην Ελλάδα, αφού ΟΛΕΣ οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), όχι μόνον εκτελούν υπάκουα τις εντολές της γερμανικής Ε.Ε., αλλά εναντίον του Ιράν έλαβαν "μέτρα" που συνεχίζουν ως σήμερα: εμπάργκο, απαγόρευση πωλήσεων ελληνικών προϊόντων στο Ιράν, κι απαγόρευση αγοράς πετρελαίου (αγοράζαμε περίπου το 45% των αναγκών μας, σε μισή τιμή και με πίστωση, ενώ σήμερα και χθες -για να εκδημοκρατίσουμε το Ιράν-, αγοράζουμε στη διπλή τιμή και με προκαταβολή από τις πολυεθνικές των συμμάχων μας.
Έχει κόστος ο αγώνας για τη "δημοκρατία στο Ιράν" και φυσικά δεν γυρνάμε στην εποχή του ακροδεξιού εθνικιστή Ανδρέα Παπανδρέου που έθεσε βέτο στο αντίστοιχο εμπάργκο εναντίον του "δικτάτορα Γιαρουζέλσκι"...
Σημειώνουμε και τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα κομμουνιστικά κόμματα, που δεν υπηρετούν τους τραπεζίτες, όπως η ευρωπαϊκή" κοσμοπολίτικη "αριστερά", μαζί με την ευρωπαϊκή δεξιά.
Ας δούμε στην τρομοκρατική επίθεση της δύσης, τις ανακοινώσεις, σχόλια δύο αδελφών κομμουνιστικών κομμάτων, χωρίς σχόλια...

Marco Rizzo, Γενικός Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόματος της Ιταλίας (αδελφό κόμμα ΚΚΕ, με τη φωτογραφία του αντιιμπεριαλιστή Ιρανού ήρωα):
«Με μια τρομοκρατική επίθεση μέσω ενός drone η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε μια δειλή δολοφονία στη Βαγδάτη. Ο στρατηγός Soleimani, ο ήρωας της υπεράσπισης της Συρίας, στην πραγματικότητα νούμερο 2 του Ιράν, δολοφονήθηκε με στοχευμένη επίθεση, που παραβιάζει κάθε κανόνα του λεγόμενου διεθνούς δικαίου.
Δολοφονήθηκε ο άνθρωπος που πολέμησε περισσότερο και νίκησε το Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία εκεί που αναπτύχθηκε.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κήρυξη συνολικού πολέμου των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.
Τα ιταλικά ΜΜΕ κι οι πολιτικές δυνάμεις, από τους ψευτοπατριώτες ως το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα 5 αστέρων, έχουν ήδη επιλέξει στρατόπεδο.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα θα είναι στην πρώτη γραμμή για να αποτρέψει τη συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστική πόλεμο που πρόκειται να ξεκινήσει.»


Σχόλιο κι ούτε καν δήλωση του Κουτσούμπα...
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ, στο διεθνές αεροδρόμιο του Ιράκ, με εντολή Τραμπ και με αποτέλεσμα 8 νεκρούς, μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι του Ιράκ και Ιρανός στρατηγός. Η επίθεση αυτή οξύνει την κατάσταση στον Περσικό Κόλπο και την ευρύτερη περιοχή.
Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα της θέσης του ΚΚΕ, για μαζική πάλη κατά της πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις συμφωνίες με ΗΠΑ και Ισραήλ, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια και με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.
»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση