GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λέκκας: Περίπλοκη η μετασεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Τις εκτιμήσεις του για τη μετασεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία εξέφρασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Γεωλογία...

Τις εκτιμήσεις του για τη μετασεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία εξέφρασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας βρέθηκε κοντά στο επίκεντρο του φονικού σεισμού προκειμένου να ερευνήσει« την τρωτότητα των κτιρίων, τα οποία υπέστησαν σημαντικές βλάβες από αυτόν το σεισμό».

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι«εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μεμονωμένο ρήγμα όπως σε άλλους σεισμούς, έχουμε να κάνουμε με χιαστή ρήγματα. Έχουμε να κάνουμε με συγκρότημα ρηγμάτων και αυτό σημαίνει ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι πολύ περίπλοκη και δεν μπορούμε να την προδιαγράψουμε. Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με μία μακρά περίοδο μετασεισμών. Μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να εκδηλωθεί ένας μετασεισμός της τάξεως των 6,3 βαθμών έτσι ώστε να είμαστε σε μία ιδανική διαδικασία εκτόνωσης της σεισμικής δραστηριότητας».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση