GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική - ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννημ...

Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην Ολομέλεια για το νέο εκλογικό νόμο έκανε λόγο για «πρόταση αδυναμίας και όχι δύναμης» και τόνισε ότι χρειάζονται «προγραμματικές συγκλήσεις και όχι ευκαιριακές συμπράξεις. Να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα χωρίς να φαλκιδεύετε η λαϊκή ψήφος».

“Θεσμικά παιχνίδια με ζαριές διπλών εκλογών είναι τυχοδιωκτισμός και ένδειξη μεγάλης αδυναμίας” επεσήμανε και προσέθεσε “στον εκλογικό νόμο λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Στις εκλογές θα μιλήσει ο ελληνικός λαός. Και τότε όλοι αυτοί οι αλαζονικοί σχεδιασμοί θα γυρίσουν μπούμερανγκ”.

Εν συνεχεία υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζεται τζούφιες εκλογές με απλή αναλογική αλλά μπορεί να είναι αυτή η πρώτη του αυταπάτη», ενώ επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός «προσπαθεί να κόψει και να ράψει τους θεσμούς στα δικά του μέτρα. Χαμήλωσε τον πήχη της αυτοδυναμίας στο μάξιμουμ που θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει γύρω στο 36,5%».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση