GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδήλωτα αναδρομικά: Έτσι θα διορθωθούν τα λάθη με τον έξτρα φόρο σε συνταξιούχους

Με νομοθετική παρέμβαση θα λυθεί τελικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους με τις λανθασμένες ...

Με νομοθετική παρέμβαση θα λυθεί τελικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους με τις λανθασμένες υπέρογκες χρεώσεις φόρων εισοδήματος, τόκων και προστίμων για “αδήλωτα αναδρομικά” που εισπράχθηκαν το 2013.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, η διοίκηση της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζουν ειδική ρύθμιση για τη διαγραφή των άδικων χρεών. Πρόκειται για πολλούς από τους περίπου 71.000 συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν πρόσφατα πρόσθετο εκκαθαριστικό φόρου για το οικονομικό έτος 2014 λόγω των αναδρομικών που είχαν λάβει και αμφισβητούν τον πρόσθετο φόρο που καλούνται να πληρώσουν.

Το ζήτημα προέκυψε λόγω του κινδύνου παραγραφής υποθέσεων του φορολογικού έτους 2013 το οποίο παραγράφηκε στο τέλος του 2019. Η φορολογική διοίκηση στο τέλος του 2019 θα αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που είχε στην κατοχή της, όπως βεβαιώσεις από τους ασφαλιστικούς φορείς για την καταβολή αναδρομικών ποσών και προχώρησε σε νέα εκκαθάριση του φόρου για το το οικονομικό έτος 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση