GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεσαίωνας στην Τουρκία: Θέλουν να περάσουν νόμο "Παντρέψου τον βιαστή σου"

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στην Εθνοσυνέλευση και προβ...

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στην Εθνοσυνέλευση και προβλέπει την απαλλαγή, όσων έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια, εφόσον νυμφευθούν το θύμα.
Σύμφωνα με τον Independent, ο νέος νόμος που έχει ονομαστεί από τους επικριτές του: «Παντρέψου τον βιαστή σου» και για πολλούς συνιστά επιστροφή στον Μεσαίωνα, αποποινικοποιεί κατ' ουσία τον βιασμό ανηλίκων και ανοίγει το δρόμο για τη νομιμοποίηση περιστατικών βίας.
Το 2016 η τουρκική κυβέρνηση επιχείρησε ξανά να «περάσει» παρόμοιο νόμο από τη Βουλή, που όμως αποσύρθηκε μετά την παγκόσμια κατακραυγή. Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο θα δημιουργούσε ένα περιβάλλον ατιμωρησίας για την κακοποίηση παιδιών και θα άφηνε τα θύματα εκτεθειμένα σε βιαιοπραγίες.
Ο Suad Abu-Dayyeh, ακτιβιστής που δραστηριοποείται στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ισότητα Τώρα», δήλωσε: «Χάρη στις εκστρατείες των ακτιβιστών και των νομοθέτων για τα δικαιώματα των γυναικών, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, ο Λίβανος, το Μαρόκο, η Τυνησία και η Παλαιστίνη έχουν εξαλείψει όλα αυτά τα κενά τα τελευταία χρόνια. Οι Τούρκοι νομοθέτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη αυτές τις προόδους για την κατάργηση των νόμων που εισάγουν διακρίσεις λόγω φύλου.».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση