GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεχεράνη σε Τραμπ: Έχουμε τη δύναμη να σας τσακίσουμε

Απάντηση στις κατηγορίες και τις απειλές που εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος, δίνει η Τεχεράνη, προειδοποιώντας ότι δεν φοβάται μία ε...

Απάντηση στις κατηγορίες και τις απειλές που εκτόξευσε ο Αμερικανός πρόεδρος, δίνει η Τεχεράνη, προειδοποιώντας ότι δεν φοβάται μία ενδεχόμενη σύγκρουση και ότι οι δυνάμεις της είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον “εχθρό”.

Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν πως ενορχήστρωσε τις διαδηλώσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ και είπε ότι η Τεχεράνη θα λογοδοτήσει. Το Ιράν έχει απορρίψει την κατηγορία.

Μιλώντας στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί δήλωσε ότι "δεν οδηγούμε την χώρα σε πόλεμο, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν πόλεμο και λέμε στην Αμερική να μιλάει σωστά για το ιρανικό έθνος. Έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε πολλές φορές και δεν ανησυχούμε".

Ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter την Τρίτη ότι το Ιράν θα "αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τυχόν θύματα ή ζημιές σε αμερικανικές εγκαταστάσεις. Θα πληρώσουν ένα πολύ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ! Αυτή δεν είναι προειδοποίηση, είναι απειλή". Στη συνέχεια βέβαια ανέφερε ότι δεν επιθυμεί, ούτε προβλέπει έναν πόλεμο με το Ιράν.

Από την πλευρά του, ο αρχιστράτηγος Αμπντουλραχίμ Μουσαβί, επικεφαλής του ιρανικού στρατού, τόνισε πως οι δυνάμεις του είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον "εχθρό".

"Οι ένοπλες δυνάμεις μας... παρακολουθούν όλες τις κινήσεις και, αν κάποιος κάνει το παραμικρό λάθος, θα αντιδράσουν αποφασιστικά και, αν η κατάσταση κλιμακωθεί, θα δείξουμε τις ικανότητές μας στον εχθρό", είπε ο Μουσαβί, όπως μετέδωσε ο κρατικός σταθμός IRIB.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ καταδίκασε χθες τις αμερικανικές επιθέσεις με στόχο φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ κατηγορώντας τις ΗΠΑ για τη βία στη γείτονα του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση