GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτοβουλία ΗΠΑ για μείωση της έντασης με την Τουρκία - Όλο το παρασκήνιο

Πρωτοβουλίες μείωσης της έντασης που τροφοδοτούν οι κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά και την υπογραφή της συμφωνία...

Πρωτοβουλίες μείωσης της έντασης που τροφοδοτούν οι κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, σχεδιάζουν να αναλάβουν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα "Καθημερινή", οι ΗΠΑ στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και της συνάντησης με τον Τραμπ.

Οι ελληνικές θέσεις έγιναν κατανοητές στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Πρωθυπουργός στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο εξήγησε τι θα σήμαινε η περαιτέρω έμπρακτη αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων - και δη στα ελληνικά νησιά- από την Τουρκία και φέρεται να υπογράμμισε στον κ. Τραμπ ότι εκείνος είναι που έχει προσωπική σχέση με τον Ταγίπ Ερντογάν, εννοώντας σαφώς ότι αν οι ΗΠΑ επιδιώκουν πράγματι σταθερότητα στην περιοχή, είναι αυτές που θα πρέπει να διαμηνύσουν στην τουρκική πλευρά.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Τραμπ πως γνωρίζει ότι ο Ερντογάν είναι φίλος του και πρέπει να του μεταφερθεί πως εάν κάνει κάποια "κίνηση" θα αναγκαστεί να κάνει κι εκείνος. Εξάλλου, στο επίσημο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου επισημαίνεται η ανάγκη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης αποτυπώθηκαν στις αναφορές του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς και του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη δεξίωση που παρατέθηκε προς τιμήν του Πρωθυπουργού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση