GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σακελλαροπούλου: Όλο το παρασκήνιο της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μια πρόσφατη αινιγματική ατάκα του Πρωθυπουργού προς συνεργάτες του- μέρες Χριστουγέννων όταν εκείνος αναχωρούσε για τα βουνά του Μετσόβο...

Μια πρόσφατη αινιγματική ατάκα του Πρωθυπουργού προς συνεργάτες του- μέρες Χριστουγέννων όταν εκείνος αναχωρούσε για τα βουνά του Μετσόβου- βρήκε την εξήγησή της.
"Η απόφασή μου για τον ΠτΔ θα καθορίσει το κυβερνητικό στίγμα" φέρεται ότι είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό επιδιώκει να αφήσει όπως έδειξε η επιλογή των λέξεων στο διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την - υψηλού συμβολισμού- απόφαση να προτείνει στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα την πρώτη γυναίκα. Προτείνοντας δε, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου δυσκολεύει και την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης σε τυχόν απόφαση για καταψήφιση της πρότασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", η βολιδοσκόπηση για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου άρχισε από τον Πρωθυπουργό πριν από έναν μήνα και κομβικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε - με τη σχετική εισήγησή του- ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Κατά τις ίδιες πηγές, η Σακελλαροπούλου είχε περάσει το κατώφλι του Μαξίμου για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Μητσοτάκη ωστόσο η οριστική απόφαση "κλείδωσε" σε ένα τηλεφώνημα χθες το μεσημέρι. Από τη μια άκρη της γραμμής ο Πρωθυπουργός γνωστοποιούσε την πρόθεσή του και από την άλλη η πρόεδρος του ΣτΕ την αποδεχόταν.
Ακολούθησε το τετ-α-τετ του Μητσοτάκη με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των επικεφαλής στο νέο υπουργείο Μετανάστευσης. Φαίνεται ότι τότε υπήρξε πρωθυπουργικό σήμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα ακολουθήσει άμεσα επικοινωνία τους.
Τις τελευταίες εβδομάδες στο μυαλό του Πρωθυπουργού έρχονταν και έφευγαν πρόσωπα, πολιτικά και μη. Ο ίδιος μιλούσε στους συνεργάτες του για "βαθιά προσωπική απόφαση" χωρίς να αποκαλύπτει τους προβληματισμούς του.
Κυβερνητικές πηγές μιλούν για θεσμική επιλογή "από το μέλλον" και για "αποτύπωμα Μητσοτάκη για το πώς αντιλαμβάνεται την Ελλάδα της νέας εποχής", ενώ έδιναν στην πρωθυπουργική εισήγηση τρία χαρακτηριστικά: ενωτική, προοδευτική και αξιοκρατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση