GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά Ερντογάν: Είναι πειρατής της Ανατολικής Μεσογείου

Για θρασύτητα κατηγόρησε την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι θα μοιραστ...

Για θρασύτητα κατηγόρησε την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ότι θα μοιραστούν ισομερώς τα κέρδη από τις παράνομες τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Μου είναι αδιανόητο να αντιληφθώ πώς μετά από τέτοια κλοπή είναι φιλεύσπλαχνος για να δώσει τα μισά στον ιδιοκτήτη» είπε χαρακτηριστικά στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Κούσιος.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ακόμα την Τουρκία «πειρατή της ανατολικής Μεσογείου» σημειώνοντας ότι «παρά τις αντιδράσεις τόσο της ΕΕ όσο και πολλών χωρών - της Ρωσίας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ κ.α. - συνεχίζει δυστυχώς την πολιτική των κανονιοφόρων».

«Πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή της διεθνούς κοινότητας από το να αντιδράσει» πρόσθεσε ο κ. Κούσιος.

Στο ερώτημα για το αν θεωρεί πιθανές τις έρευνες των Τούρκων σε Κρήτη και Καστελόριζο ο κ. Κούσιος επισήμανε ότι «δεν θέλουμε να υπάρχει κλιμάκωση της έντασης αλλά αυτό δεν εξαρτάται από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Ευελπιστούμε ότι η Τουρκία θα σεβαστεί το δίκαιο της θάλασσας. Απευχόμαστε να δούμε αρνητικές εξελίξεις στο θέμα γιατί θα είναι κάτι που θα κλιμακώσει την ένταση που ήδη υπάρχει στην ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση