GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τασούλας σε Σακελλαροπούλου: Επικυρώθηκε η ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά σας - ΒΙΝΤΕΟ

Την πανηγυρική εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Ο Κώστας Τ...

Την πανηγυρική εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Ο Κώστας Τασούλας μετέβη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μαζί με αντιπροσωπεία της Βουλής, προκειμένου να ανακοινώσει στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής.

“Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής και έπειτα από σχετική ομόφωνη προς τούτο εξουσιοδότηση του Κοινοβουλίου, έχω την τιμή και την χαρά να σας ανακοινώσω την εκλογή σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας από την Εθνική Αντιπροσωπεία, που συνεκλήθη σήμερα το πρωί γι’ αυτό ακριβώς τον σκοπό, σε ειδική συνεδρίαση. Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της ΝΔ που υπέβαλε ο πρόεδρός της και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόσωπό σας έτυχε ευρυτάτης αποδοχής 261 ψήφων, υπερκαλύπτοντας κατά πολύ την προϋπόθεση συγκεντρώσεως πλειοψηφίας 2/3 του συνολικού αριθμού των βουλευτών που ορίζει το άρθρο 32, παράγραφος 3 του Συντάγματος για την πρώτη ψηφοφορία. Αλλά και επικυρώνοντας την ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά σας”.

Και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην κ. Σακελλαροπούλου πως “η εύλογη συνεπώς συνταγματικά και ιστορικά επιταγή για συναινετική εκλογή του ανωτάτου άρχοντος έτυχε με το παραπάνω εφαρμογής και τα υψηλά σας καθήκοντα ως ρυθμιστού του πολιτεύματος, που μεριμνά για την αρμονική λειτουργία των εξουσιών της Πολιτείας εκκινούν ευοίωνα”.

Ο πρόεδρος της Βουλής, πρόσθεσε: “Έχετε ήδη αποδείξει με την αυτοδημιούργητη πορεία σας πως διαθέτετε το ηθικό παράστημα ώστε να ανταποκριθείτε πλήρως στις ευθύνες του αξιώματος που η Βουλή σας ανέθεσε”.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση