GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο θρυλικός σεναριογράφος του "Πρωτάρη" - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε ηλικία 89 ετών και έπειτα από έμφραγμα πέθανε ο θρυλικός Χολιγουντιανός σεναριογράφος Μπακ Χένρι. Ο Χένρι που ξεκίνησε την καριέρα...

Σε ηλικία 89 ετών και έπειτα από έμφραγμα πέθανε ο θρυλικός Χολιγουντιανός σεναριογράφος Μπακ Χένρι.

Ο Χένρι που ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεόραση γράφοντας τα κείμενα για τα τηλεοπτικά προγράμματα του Στιβ Άλεν και του Γκάρι Μουρ, απογειώθηκε σε φήμη με τον "Πρωτάρη" του όπου πρωταγωνιστούσαν ο Ντάστιν Χόφμαν και η Αν Μπάνκροφτ. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα The Graduate, το οποίο έγραψε ο Τσαρλς Γουέμπ μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο Williams, ενώ ο Μπακ Χένρι ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για καλύτερο διασκευασμένο σενάριο μαζί με τον Κάλντερ Γούλινγκχαμ.

Ήταν ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς "Get Smart" μαζί με τον Μελ Μπρουκς για το οποίο κέρδισε ΕΜΜΥ, ενώ έγραφε τα κείμενα και παρουσίαζε το Saturday Night Live.

Συγγενής του δήλωσε στο Deadline ότι ο Χένρι πέθανε από καρδιακή ανακοπή στο νοσοκομείο του Λος Άντελες με τη σύζυγό του Ιρένε στο πλάι του.

Ήταν εξαιρετικός σκηνοθέτης και ηθοποιός. Το 1979 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ στην κατηγορία του Καλύτερου Σκηνοθέτη με την ταινία "Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει".

Στις6 δεκαετίες της καριέρας του το όνομά του παρουσιαζόταν σε δεκάδες παραγωγές, περιλαμβανομένων των τηλεοπτικών σειρών "30 Rock", "Will & Grace", "Murphy Brown" αλλά και ταινιών όπως οι "The Player", "Grumpy Old Men", "Defending Your Life".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση