GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ κατά Μπόλτον: Μοναδικός σκοπός του να πουλήσει ένα βιβλίο

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι έθεσε όρο για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ένα ερώτημ...

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι έθεσε όρο για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ένα ερώτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδικασίας καθαίρεσής του, τη διενέργεια έρευνας για πολιτικό αντίπαλό του, όπως δηλώνει σε ένα χειρόγραφο ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκοί Οίκου Τζον Μπόλτον.

«Δεν είπα ΠΟΤΕ στον Τζον Μπόλτον ότι η βοήθεια στην Ουκρανία συνδεόταν με τις έρευνες για τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των Μπάιντεν. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν παραπονέθηκε γι' αυτό την ώρα του πολύ δημόσιου τερματισμού του», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατηγορώντας τον πρώην σύμβουλό του ότι μοναδικός σκοπός του είναι «να πουλήσει ένα βιβλίο».

Στηριζόμενοι πάνω σε ένα χειρόγραφο αυτού του βιβλίου που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, οι New York Times αναφέρουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ομολογήσει στον Τζον Μπόλτον ότι αρνήθηκε να χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια ύψους 391 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία, που έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με τη Ρωσία, μέχρι το Κίεβο να ξεκινήσει μια έρευνα για τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ, πρώην στέλεχος ενός ουκρανικού ομίλου φυσικού αερίου.

Οι Δημοκράτες αντέδρασαν γρήγορα σε αυτό το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας ζητώντας από τον Μπόλτον και άλλα πρόσωπα που κατέχουν σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ, μεταξύ των οποίων ο προσωπάρχης του προέδρου Μικ Μαλβέινι, να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες στη διαδικασία καθαίρεσης του δισεκατομμυριούχου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: AP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση