GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με τη συμπίεση των εργασιακών σχέσεων

Όταν η οικονομία πάει καλά, αυτό θα πρέπει να φαίνεται και στις εργασιακές σχέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ...

Όταν η οικονομία πάει καλά, αυτό θα πρέπει να φαίνεται και στις εργασιακές σχέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από την συμπίεση των εργασιακών σχέσεων και ότι αυτές πρέπει να κατοχυρώνονται και όχι να διαλύονται. ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων 24 εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.

“Εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια τη δική σας, με κάθε πολιτικό μέσο, και μέσα στη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση να παίξει έναν ρόλο, όχι υποστηρικτή της πλευράς της εργοδοσίας, αλλά έναν ρόλο εξισορροπητικό όπως αρμόζει στο υπουργείο Εργασίας να παίζει έναν τέτοιο ρόλο”. Και εξέφρασε το αίτημα: “Να ανακληθούν οι απολύσεις κατ’ αρχάς. Διότι 24 εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται στο δρόμο και άλλοι 250 οι οποίοι είναι σε υποχρεωτική άδεια”, είπε στους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι πρόκειται για κάτι “πρωτοφανές στον τραπεζικό χώρο και "μας γεμίζει προβληματισμό, δεδομένου ότι βλέπουμε μια σειρά από τέτοιου είδους κινήσεις και σε άλλους κλάδους του ιδιωτικού τομέα και είναι οξύμωρο σε σχέση με την πορεία και την εικόνα της οικονομίας”.

Θύμισε, ακόμα, ότι πριν από μια εβδομάδα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΟΤΕ, "όπου και εκεί έχουν απολύσεις".

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για μια ευρύτερη τάση απορρύθμισης, αλλά και μια ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα – και κερδοφόρων επιχειρήσεων – να συρρικνώσουν εργασιακά δικαιώματα για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία”.

“Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο λάθος αυτό, δεν θα έρθει η ανάπτυξη μέσα από την συμπίεση των εργασιακών σχέσεων. Αντιθέτως, σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη θα έχουμε όταν μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την σταθερότητα στο χώρο της εργασίας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση