GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουκάκι: Ανακατάληψη των κτιρίων που είχε εκκενώσει η Αστυνομία και νέα εκκένωση!

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι για την εκκένωση του κτιρίου από τους καταληψίες, με τη...


Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι για την εκκένωση του κτιρίου από τους καταληψίες, με την σύλληψη 5 ατόμων, τριών αντρών και δύο γυναικών και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Ακολουθεί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Παναιτωλίου.

Ήταν τέτοια η αντίσταση που δέχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην κατάληψη της Ματρόζου που προσπαθούσαν να προστατευτούν με τις ασπίδες τους από την βροχή από αντικείμενα που δέχονταν από τους καταληψίες από τα παράθυρα και την ταράτσα, μέχρι να μπορέσουν να σπάσουν την είσοδο και να εισέλθουν στο κτίριο.
Μάλιστα ακόμα και κομμάτια από τσιμεντόλιθους έριξαν οι αντιεξουσιαστές που αφαίρεσαν από τους τοίχους που έφτιαξαν τα συνεργεία κατά την προηγούμενη εκκένωση για να καλυφθούν παράθυρα και πόρτες.

Η ανακατάληψη και η ανάρτηση πανό στις ταράτσες των κτιρίων των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου έγινε από ομάδες αντιεξουσιαστών νωρίτερα το απόγευμα ύστερα από πορεία που πραγματοποίησαν στο Κουκάκι ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων.
Μία ομάδα προχώρησε στην ανακατάληψη της οδού Παναιτωλίου και μία άλλη στην οδό Ματρόζου, ενώ έξω από τα κτίρια συγκεντρώθηκαν και αλληλέγγυοι.


Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν και συγκρούστηκαν με τις ομάδες των αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν έξω, ενώ έγινε χρήση χημικών για την απώθησή τους. Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές ατόμων έξω από τις καταλήψεις, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ.
Εξαιτίας των γεγονότων στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κουκάκι, ενώ κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει η οδός Παναιτωλίου και η συνέχεια της Αρακύνθου από την οδό Ορλώφ, μέχρι την οδό Μιρτσιέφσκι.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
Στις 20:30 έληξε επιχείρηση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση κτηρίου, πρώην κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, που είχε για μερικές ώρες παραβιασθεί.
Αυτονόητα, οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν με την παρουσία εισαγγελέα.
Συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες, 5 στο σύνολο εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση