GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Νότια Αμερική ο καπνός από τις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας

Έως και την Ανταρκτική ενδέχεται να έχει φθάσει ο καπνός από τις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας αφού διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό κ...

Έως και την Ανταρκτική ενδέχεται να έχει φθάσει ο καπνός από τις φονικές πυρκαγιές της Αυστραλίας αφού διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό και έπληξε πόλεις και στη Νότια Αμερική, όπου έγινε γνωστό από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό του ΟΗΕ (WMO).

Ο ουρανός έως την κεντρική Χιλή έχει πάρει ένα γκρι χρώμα, εξαιτίας του καπνού και ο WMO επικαλέστηκε μαρτυρίες ότι το ηλιοβασίλεμα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, έχει κόκκινο χρώμα.

«Εξαιτίας των πυρκαγιών, η ποιότητα του αέρα είναι επικίνδυνη, με αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων, στις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλία, ενώ εξαπλώνεται στη Νέα Ζηλανδία με τον καπνό να παρασύρεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στον Ειρηνικό έως τη Νότια Αμερική» εξήγησε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη η εκπρόσωπος τύπου του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Κλαιρ Νούλις.

Ο καπνός «πιθανόν» έφθασε στην Ανταρκτική, εξήγησε η αξιωματούχος.

Ο καπνός από τις φωτιές έχει ήδη κάνει πορτοκαλί τον ουρανό στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση