GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουλεϊμανί: Έντονη ανησυχία από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει σε ανακοίνωσή του μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, το τουρκικό υπουργείο ...

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει σε ανακοίνωσή του μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «η μετατροπή του Ιράκ σε ζώνη συγκρούσεων θα βλάψει τόσο την ειρήνη όσο και τη σταθερότητα τόσο του Ιράκ όσο και της περιοχής μας».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Ανησυχούμε βαθύτατα για την κλιμάκωση της έντασης των ΗΠΑ-Ιράν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, τονίζουμε με έμφαση την προειδοποίηση ότι η μετατροπή του Ιράκ σε ζώνη συγκρούσεων θα βλάψει τόσο την ειρήνη όσο και τη σταθερότητα τόσο του Ιράκ όσο και της περιοχής μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι προφανές ότι η αεροπορική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για τη συνοδεία του Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της δύναμης των Ιερουσαλήμ του στρατού των Ιρανών Επαναστατικών Φρουρών, και της συνοδείας του θα αυξήσουν τη δυσπιστία και την αστάθεια στην περιοχή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοια κλιμακούμενα βήματα που απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή μας θα αυξήσουν τη βία και όλα τα μέρη θα υποφέρουν από αυτή την κατάσταση.

Η Τουρκία τάσσεται κατά της ξένης επέμβασης στην περιοχή, τις δολοφονίες και τις θρησκευτικές συγκρούσεις.

Γι 'αυτόν τον λόγο, καλούμε όλα τις πλευρές να ενεργήσουν με κοινή λογική και νηφαλιότητα, να αποφύγουν μονομερή βήματα που θα έθεταν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής μας και θα δώσουν προτεραιότητα στη διπλωματία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση