GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στιγμές τρόμου στο Χονγκ Κονγκ: Εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα σε νοσοκομείο

Μηχανισμός που φέρεται ότι ήταν μια μικρής ισχύος αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σε γενικό νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ χωρίς να προκαλέσει ...

Μηχανισμός που φέρεται ότι ήταν μια μικρής ισχύος αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σε γενικό νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς παρά μόνο την προσωρινή απομάκρυνση ορισμένων ασθενών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μετά την πυρπόληση την Κυριακή από ομάδα διαδηλωτών του λόμπι ενός νεόδμητου κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο οι αρχές σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ως ζώνη καραντίνας για πιθανά κρούσματα του νέου κορονοϊού, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι για εξάπλωση του ιού στο Χονγκ Κονγκ μετά το ξέσπασμά του στην ηπειρωτική Κίνα.

Το Χονγκ Κονγκ συγκλονίζεται εδώ και επτά μήνες από μαζικές διαδηλώσεις που επικεντρώνονται στη σχέση του με την ηπειρωτική Κίνα, με την οργή των διαδηλωτών να πυροδοτείται από μια, σύμφωνα με τους ίδιους, αυξανόμενη ανάμειξη του Πεκίνου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε τουαλέτα στο Caritas Medical Centre γύρω στις 02:30 πμ τοπική ώρα, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η μονάδα πυροτεχνουργών βρήκε μηχανισμό που "φέρεται ότι ήταν βόμβα, μέσα σε τουαλέτα", προσθέτει η αστυνομία.

"Αυτοί συνέλεξαν κομμάτια του φερόμενου εκρηκτικού μηχανισμού για περαιτέρω εξέταση και απομάκρυναν περίπου 20 ανθρώπους μεταφέροντάς τους σε ασφαλές μέρος. Κανένας δεν τραυματίστηκε", καταλήγει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Το κίνητρο για την έκρηξη αυτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση