GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεόδωρος Νιτσιάκος: Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ξεχώρισε στον χώρο της πτηνοτροφίας...

Ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν από την περιοχή της Αετομηλίτσ...

Ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν από την περιοχή της Αετομηλίτσας στα Ιωάννινα.
Ο ιδρυτής της εταιρείας "Νιτσιάκος" γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1944. Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων ο γιος της Πολυξένης και του Χρήστου Νιτσιάκου έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πήγε στην Ολλανδία για να λάβει μετεκπαίδευση στην πτηνοτροφία. Έλαβε υποτροφία έξι μηνών και φοίτησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας.






Όταν ήταν 25 ετών επέστρεψε από την Ολλανδία στα Ιωάννινα. Το 1971 επιχείρησε την πρώτη του επένδυση ζητώντας δάνειο 3.000.000 δραχμών από την Αγροτική Τράπεζα.
Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εδραιωθεί στον χώρο της πτηνοτροφίας. Έπειτα από μόλις τρία χρόνια διπλασίασε τη μονάδα του. Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.
“Θεωρώ ότι αργά και σταθερά ανέβαινα. Ήμουν μικρός σε ηλικία αλλά ξεχώριζα. Είχα περιορισμένα δάνεια, είχα δυνατότητα να αγοράζω πρώτες ύλες, ζωοτροφές. Ήξεραν οι ανταγωνιστές και οι συνάδελφοι μου ότι εγώ στέκομαι στα πόδια μου”, είχε δηλώσει ο Θεόδωρος Νιτσιάκος.


Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.
Την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία Νιτσιάκος υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση