GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηταράκης για μεταναστευτικό: Το σχέδιο της κυβέρνησης θα κριθεί στην πράξη

"Αντιλαμβάνομαι τη δυσπιστία των πολιτών, που χρόνια τώρα περιμένουν να δουν την επίλυση της κρίσης. Το σχέδιο της Κυβέρνησης εί...

"Αντιλαμβάνομαι τη δυσπιστία των πολιτών, που χρόνια τώρα περιμένουν να δουν την επίλυση της κρίσης. Το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι ολοκληρωμένο και πλέον, θα κριθεί στην πράξη. Παράλληλα, άμεσα θα προχωρήσει ο νέος περιφερειακός δρόμος του Αίπους ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχει καμία επίπτωση για το Βροντάδο η λειτουργία του νέου κλειστού κέντρου, ενώ θα ικανοποιήσει και ένα χρόνιο αίτημα της Βορείας Χίου" ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών κατά την άφιξη του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Χίου, από πολίτες του νησιού.

Παρουσίασε στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του ζητήματος.

«Παρουσίασα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου το ολοκληρωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης. Σήμερα, η ανοιχτή δομή που δημιουργήθηκε το 2016 δεν πληροί ούτε τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας για τους κατοίκους της Χίου ούτε παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό, ενώ η προτεινόμενη νέα δομή έχει μεγάλη απόσταση, πολλών χιλιομέτρων, από κατοικημένες περιοχές. Σημειώνω ότι η έλλειψη κλειστού κέντρου δεν επιτρέπει την σωστή εφαρμογή του νέου νόμου για το άσυλο από 1/1/2020 διότι δε μπορούν να κρατηθούν πουθενά όσοι δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με αποτέλεσμα να μην διευκολύνονται οι επιστροφές" δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

"Παρά τις φωνές, ο Δήμος ενέκρινε (α) τη δημιουργία νέου κλειστού κέντρου, και (β) το κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Λυπάμαι όμως, διότι ενώ το ζήτησα, ο Δήμος δεν υπέδειξε νέα τοποθεσία σε βορειότερο σημείο για να λυθεί και η όποια ένταση με τους κατοίκους του Βροντάδου. Ο Δήμος επιμένει σε μια πολύ μικρή δομή ολιγοήμερης παραμονής, η οποία όμως δεν αντιμετωπίζει την ανάγκη εξέτασης του ασύλου και επιστροφών και παράλληλα οδηγεί σε πιθανή αύξηση των ροών. Η Κυβέρνηση άκουσε τις απόψεις των κατοίκων και δεσμεύτηκε για σημαντική μείωση της προτεινόμενης χωρητικότητας του νέου κέντρου. Το νέο μέγεθος που προτείνει η Κυβέρνηση, πρέπει να λειτουργεί και αποτρεπτικά και να επιτρέπει επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση