GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακρόν αλά Ζακ Σιράκ: Βάζει τις φωνές σε Ισραηλινούς στρατιώτες - ΒΙΝΤΕΟ

Έξαλλος με Ισραηλινούς στρατιώτες έγινε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη Βασιλική της Αγίας Άννας στη...

Έξαλλος με Ισραηλινούς στρατιώτες έγινε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη Βασιλική της Αγίας Άννας στην Ιερουσαλήμ. Αντιδρώντας έντονα ο Μακρόν φώναξε: «Περάστε έξω» και λίγο αργότερα ακούστηκε να λέει: «Δεν μου αρέσει αυτό που κάνατε μπροστά μου... Περάστε έξω. Συγγνώμη, ξέρετε τους κανόνες. Κανείς δεν χρειάζεται να προκαλέσει οποιονδήποτε».

Η τρικολόρ κυματίζει πάνω από τη Βασιλική της Αγίας Άννας στην Ιερουσαλήμ, στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, από τότε που έγινε δώρο από τους Οθωμανούς στον Γάλλο αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον Γ’ το 1856.

Η Γαλλία θεωρεί πρόκληση όταν η ισραηλινή αστυνομία εισέρχεται σε εκκλησιαστικό συγκρότημα, σε ένα τμήμα της Ιερουσαλήμ και καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967.

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί στην ίδια εκκλησία το 1996 με τον Ζακ Σιράκ όταν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έχασε την υπομονή του με μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, λέγοντας σε έναν από αυτούς ότι η μεταχείρισή του ήταν μια «πρόκληση», απειλώντας να αναχωρήσει από τη χώρα. Ο Σιράκ είχε αρνηθεί να μπει στην εκκλησία της Αγίας Άννας, μέχρι να φύγουν οι ισραηλινές δυνάμεις από το σημείο.

Το βίντεο δείχνει τον Μακρόν, στριμωγμένο στο κέντρο ενός πολυπληθούς κύκλου μεταξύ των μελών της δικής του υπηρεσίας προστασίας και του προσωπικού των ισραηλινών δυνάμεις ασφαλείας, ανάμεσά τους αρκετοί ένστολοι αστυνομικοί, κάτω από μια αψιδωτή πύλη που οδηγεί στην εκκλησία.

Μιλώντας μετά σε δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως το περιστατικό έληξε ευχάριστα και έδωσαν τα χέρια με τους αξιωματικούς των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

Σε ερωτήσεις για το περιστατικό, εκπρόσωποι της ισραηλινής κυβέρνησης και αστυνομίας δεν απάντησαν.

Πριν φτάσει στην εκκλησία, ο 42χρονος Γάλλος ηγέτης περπάτησε στην Παλιά Πόλη, μίλησε με καταστηματάρχες και σταμάτησε στον Πανάγιο Τάφο, ενώ επισκέφτηκε το Χαράμ αλ-Σαρίφ, ή Όρος του Ναού, από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους στην Ιερουσαλήμ, ενώ προσευχήθηκε στο Τείχος των Δακρύων. Πριν αναχωρήσει για τη Ραμάλα, ο Μακρόν κάλεσε για «συμφιλίωση» των μεγάλων θρησκειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση