GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μισθοφόροι της Τουρκίας ταξιδεύουν στη Λιβύη – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί από αρκετούς λογαριασμούς στα social media απεικονίζονται μισθοφόροι από τη Συρία, που έχουν τη στήριξη ...

Σε ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί από αρκετούς λογαριασμούς στα social media απεικονίζονται μισθοφόροι από τη Συρία, που έχουν τη στήριξη του καθεστώτος Ερντογάν, να ταξιδεύουν με προορισμό τη Λιβύη όπου θα πολεμήσουν στο πλευρό της κυβέρνησης Σάρατζ.
Την πληροφορία μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 17 Ιανουαρίου, και το βίντεο πρόβαλε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σύμφωνα με το οποίο οι μαχητές φέρεται να είναι από τη Συρία καθώς αρκετοί από αυτούς μιλούν τοπικές διαλέκτους.

Επίσης σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, οι μισθοφόροι που επιβαίνουν στο συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι 260 και σχετίζονται με τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA). Φέρεται να έχουν προορισμό την Τρίπολη.

Εξάλλου, όπως αποκαλύφθηκε σε χθεσινό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η Τουρκία έχει στρατολογήσει από τη βόρεια Συρία τουλάχιστον 3.250 μαχητές για να στηρίξουν τις δυνάμεις του Αλ Σάραζ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο έχουν φθάσει, ήδη, στην Τρίπολη 1.750 μαχητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία προσφέρει αμοιβές από 2.000 έως 2.500 δολάρια με τριμηνιαίο ή εξαμηνιαίο συμβόλαιο, ενώ οι μισθοφόροι λαμβάνουν υποσχέσεις για αμνηστία και τουρκικό διαβατήριο μετά το τέλος του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση