GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κράμερ εναντίον Κράμερ: Η μετακόμιση που έφερε τη ρήξη στη σχέση και η άγρια δικαστική διαμάχη

Την ταινία "Κράμερ εναντίον Κράμερ" θυμίζει σε αρκετά σημεία η σφοδρή αντιδικία δύο πρώην συζύγων, οι οποίοι διασταύρωσαν τ...

Την ταινία "Κράμερ εναντίον Κράμερ" θυμίζει σε αρκετά σημεία η σφοδρή αντιδικία δύο πρώην συζύγων, οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα δικαστήρια για την επιμέλεια των τριών παιδιών τους.

Ο πατέρας μάλιστα εξαντλώντας κάθε δικονομικό μέσο που είχε στη διάθεσή του κατήγγειλε την πρώην σύζυγό του για απαγωγή ανηλίκων, επικαλούμενος τη Διεθνή Σύμβαση της Χάγης. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε αυτή τη μάχη, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημά του για επιστροφή των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Espresso", το ζευγάρι το οποίο παντρεύτηκε το 2009, είχε σημαντική οικονομική επιφάνεια στην αρχή, καθώς εργάζονταν και οι δύο σε γνωστή αεροπορική εταιρεία. Όταν οι μισθοί τους άρχισαν να... κατρακυλούν λόγω της κρίσης ο 48χρονος άνδρας αποφάσισε να μετακομίσει στον Καναδά όπου η πρεσβεία ζητούσε άτομα για να εργαστούν σε επαρχία της χώρας και προσπάθησε να πείσει τη 44χρονη σύζυγό του να τον ακολουθήσει με τα παιδιά τους. Στην αρχή η γυναίκα ήταν αρνητική αλλά όταν ο άνδρας την απείλησε με διαζύγιο αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Τον πρώτο καιρό προσπάθησε να προσαρμοστεί στις πολικές θερμοκρασία. Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρει στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον του συζύγου της, κατά τους χειμερινούς μήνες από το μεσημέρι και μετά δεν κυκλοφορεί ψυχή στους δρόμους, καθώς υπάρχει φόβος για κρυοπαγήματα. Όσο για τα παιδιά που ζουν εκεί, δεν βγαίνουν στο προαύλιο του σχολείου, αλλά μένουν σε κλιματιζόμενες αίθουσες ή βγαίνουν με ειδική ισοθερμική στολή που φορούν οι... Εσκιμώοι.

Εξαιτίας όλων αυτών η 44χρονη αποφάσισε το 2015 να επιστρέψει με τα παιδιά στην Ελλάδα κι ο σύζυγος το δέχτηκε με βαριά καρδιά. Η γυναίκα ήταν με το ένα πόδι στον Καναδά και το άλλο στην Ελλάδα. Μάλιστα το 2017 επέστρεψε στον Καναδά και έμεινε για ακόμη έναν χρόνο, ωστόσο πριν από λίγο καιρό σύμφωνα με την "Espresso", αποφάσισε να γυρίσει Ελλάδα και ανακοίνωσε στον άνδρα της ότι φεύγει με τα παιδιά και δεν σκοπεύει να επιστρέψει.

Έκτοτε ξεκίνησε άγρια δικαστική διαμάχη με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εκατέρωθεν. Αν και το παιχνίδι έδειχνε να έχει χαθεί για τον πατέρα καθώς οι τέσσερις προσωρινές διαταγές που βγήκαν το περασμένο καλοκαίρι έδιναν στη μητέρα την προσωρινή επιμέλεια των ανηλίκων, αποφάσισε να μην καταθέσει τα όπλα. Έτσι, κατήγγειλε την πρώην σύζυγό του για αρπαγή ανηλίκων σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Καναδά ενημέρωσε εκείνο της Ελλάδας ότι "παγώνουν" όλα και ότι η δικαστής που δίκαζε τα ασφαλιστικά μέτρα δεν πρέπει να εκδώσει απόφαση, έως ότου κριθεί αν έχει γίνει ή όχι διεθνής αρπαγή ανηλίκων. Η δίκη διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα και πριν από λίγες ημέρες βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που απέρριπτε το αίτημα του καναδικού υπουργείου Δικαιοσύνης για επιστροφή των παιδιών στον πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση