GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν Φρανκ: Η αποκάλυψη της αδερφής της για την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον σοβιετικό στρατό - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα εορτάζεται η επέτειος των 75 ετών από την ημέρα απελευθέρωσης της Πολωνίας και του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς από τα να...

Σήμερα εορτάζεται η επέτειος των 75 ετών από την ημέρα απελευθέρωσης της Πολωνίας και του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος, η ετεροθαλής αδερφή της θρυλικής Αν Φρανκ, Εύα Σλος, στα 90 της χρόνια, επιζήσασα της φρίκης, αποκαλύπτει ότι οι φωτογραφίες από τη στιγμή απελευθέρωσης του στρατοπέδου από τον Κόκκινο Στρατό είναι ψεύτικες.

Η Εύα ήταν μόλις 15 ετών όταν εστάλη στο Άουσβιτς. Όταν ήταν 23 ετών η μητέρα της Φρίτζι παντρεύτηκε τον Ότο Φρανκ και έτσι έγινε ετεροθαλής αδερφή της πασίγνωστης Άννα Φρανκ, η οποία πέθανε οκτώ χρόνια νωρίτερα, το 1945, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν Μπέλζεν, που ήταν εγκατεστημένο ανάμεσα στο χωριό Μπέλζεν και την κωμόπολη Μπέργκεν της Κάτω Σαξωνίας.

Η Εύα πέρασε οκτώ μήνες στο Άουσβιτς πριν από την απελευθέρωση. Σώθηκε καθαρά από τύχη όταν οι Ναζί που διέφευγαν, έπαιρναν μαζί τους ομήρους τους αιχμαλώτους πολέμου για να καλύψουν τα εγκλήματά τους. Εκείνη και η μητέρα της παρακοιμηθήκαν και απέμειναν πίσω και αυτό φάνηκε σωτήριο για τη ζωή τους.

Ωστόσο, η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος ισχυρίζεται ότι οι φωτογραφίες του Κόκκινου Στρατού να απελευθερώνει το στρατόπεδο είναι ψεύτικες γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες δεν έφεραν κάμερες και επίσης, σύμφωνα με την Εύα υπήρχε έντονη χιονόπτωση στο Άουσβιτς εκείνη τη στιγμή που δεν καταγράφεται στις φωτογραφίες οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου. Επεσήμανε ότι οι φωτογραφίες που απεικονίζουν την απελευθέρωση προέρχονται από άλλα στρατόπεδα, χωρίς, όμως, να αιτιολογήσει τη θεωρία της στη συνέντευξη που έδωσε στο Good Morning Britain.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση