GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό πολιορκία ο Μακρόν: Φυγαδεύτηκε όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο θέατρο - ΒΙΝΤΕΟ

Για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση του έργου "La Mouche" (Η Μύγα) έφθασε στο θέατρο Μποφ ντι Νορ το προεδρικό ζεύγος, ...

Για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση του έργου "La Mouche" (Η Μύγα) έφθασε στο θέατρο Μποφ ντι Νορ το προεδρικό ζεύγος, ενώ απέξω έφθασε να διαδηλώσει πλήθος ανθρώπων που αντιτίθενται στις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, οι οποίες προτείνονται από τη γαλλική κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "Μακρόν παραιτήσου" ενώ κάποια στιγμή επιχείρησαν να εισβάλουν στο θέατρο. Προκλήθηκε αναστάτωση. Οι άνδρες της προεδρικής ασφάλειας φυγάδευσαν σε διπλανό χώρο τον πρόεδρο για την προστασία του και όταν οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να μπουν στο θέατρο, το προεδρικό ζεύγος επανήλθε και παρακολούθησε την παράσταση.
Έφυγε από το θέατρο με αυτοκίνητο γύρω στις 22.00 και με αστυνομική συνοδεία, επεσήμανε πηγή από το περιβάλλον του προέδρου.
Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού, οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να μπουν στο θέατρο.

Την παρουσία του προέδρου στο θέατρο είχε κάνει γνωστή μέσω του Twitter ο δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής Ταχά Μπουχάφ, ο οποίος βρισκόταν επίσης στον χώρο. Αργότερα τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Από το περιβάλλον του Μακρόν έγινε γνωστό πως ο Ταχά Μπουχάφ καθόταν τρεις σειρές πίσω από τον πρόεδρο και έστειλε στο Twitter φωτογραφίες, οι οποίες παρακίνησαν τους διαδηλωτές να έρθουν για να αναστατώσουν την παράσταση.
Je suis actuellement au théâtre des bouffes du Nord (Métro La Chapelle)
3 rangées derrière le président de la république.
Des militants sont quelque part dans le coin et appelle tout le monde à rappliquer.
Quelque chose se prépare... la soirée risque d’être mouvementée. pic.twitter.com/0mfwQPwdzr
— Taha Bouhafs (@T_Bouhafs) January 17, 2020
Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Νταβίντ Ντιφρέν, επισήμανε στο Twitter ένα άλλο μήνυμα που είχε εμφανισθεί γύρω στα δέκα λεπτά της ώρας πριν από εκείνο του Ταχά Μπουχάφ, αποκάλυπτε την παρουσία του προέδρου στο θέατρο και καλούσε τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν μπροστά από το Μπουφ Ντι Νορ.
Από το περιβάλλον του Μακρόν έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος θα συνεχίσει να πηγαίνει στο θέατρο, παρά το επεισόδιο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση