GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ! ΦΕΥΓΕΙ από τη ΝΔ (λόγω ΠΑΟΚ) ο Θοδωρής Ζαγοράκης...

Σαφή θέση πήρε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην παίκτης της εθνικής ομάδας και του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, στο ζήτημα που ...

Σαφή θέση πήρε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην παίκτης της εθνικής ομάδας και του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, στο ζήτημα που έχει προκύψει μετά την ανακοίνωση του πορίσματος Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), ασκώντας ταυτόχρονα τις δικές του πιέσεις στην κυβέρνηση.
Ο Θ. Ζαγοράκης χαρακτήρισε «εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανή στα αθλητικά χρονικά» την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, τονίζοντας πως «αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ».
Ο άλλοτε αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 ενημέρωσε τα στελέχη τoυ  πως αποχωρεί από το κόμμα και ότι θα μείνει στην Ευρωβουλή ως ανεξάρτητος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «πόλεμο» σε βάρος του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη!Επίσης επέρριψε ξεκάθαρα την ευθύνη στην κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ απείλησε με ανεξαρτητοποίηση από τη Νέα Δημοκρατία.
«Η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία», δήλωσε, προσθέτοντας με νόημα πως «Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή».
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, με μια διφορούμενη ανάρτησή του στο Twitter, o υφυπουργός αναγνώρισε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ωστόσο χαρακτήρισε ως την «πλέον επαχθή» την ποινή του υποβιβασμού και μάλιστα εναντίον δύο ιστορικών ομάδων, όπως πρόσθεσε, ζητώντας να είναι (η ποινή) «απολύτως τεκμηριωμένη».
Σημειώνεται επίσης πως ο ΠΑΟΚ κατηγορεί τον κ. Αυγενάκη, επειδή θεωρεί πως η εισήγηση της ΕΕΑ (με ψήφους 4 υπέρ, 1 κατά) φέρνει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του. Ο λόγος είναι ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής διορίστηκε από τον ίδιο τον υφυπουργό τον περασμένο Αύγουστο, εδώ δύο μέλη της Επιτροπής τοποθετήθηκαν λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
«Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία», δήλωσε επίσης ο Θ. Ζαγοράκης, υπογραμμίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση, «εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η δήλωση του Θ. Ζαγοράκη
Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί.

Θ. Ζαγοράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση