GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Επίσπευση επανεκλογής Παυλόπουλου - “Όχι” στην πρόταση της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

Συνεδρίασε σήμερα, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συ...

Συνεδρίασε σήμερα, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που επικεντρώθηκε στα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως στα ελληνοτουρκικά, το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον νέο εκλογικό νόμο.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπήρξε ευρεία συναίνεση ότι και στα τρία αυτά ζητήματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμμένει στη «γραμμή» που έχει χαράξει και στις θέσεις με τις οποίες ασκεί κριτική στους χειρισμούς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, από τον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στην πρόταση για τον Προκόπη Παυλόπουλο και μάλιστα για επίσπευση της επανεκλογής του σε αυτή τη συγκυρία για τα εθνικά θέματα, όπως το έχει περιγράψει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που εξαρχής έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση στην οποία εμμένει και πως δεν μπαίνουν σε ονοματολογία και «καλλιστεία».

Σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την απλή αναλογική διαφωνώντας κάθετα με την κατάργηση της και δεν συζητά την πρόταση της ΝΔ.

Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει ακόμα πιο ψηλά στην ατζέντα του τα κοινωνικά θέματα, εργασιακά, οικονομία, μεταξύ των οποίων και το θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση υπήρξε σύντομη συζήτηση για οργανωτικά θέματα ενώ καθορίστηκαν και κάποιες αρμοδιότητες μελών του ΠΣ της ΚΕΑ, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί ο οδικός χάρτης για το πώς προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έως το συνέδριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση