GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ο σχεδιασμός του Δώνη - Τι τον προβληματίζει

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Γιώργος Δώνης δ...

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Γιώργος Δώνης δείχνει πως έχει καταλήξει πλέον τόσο στο πλάνο, τη διάταξη και την τακτική που θα ακολουθήσουν οι «πράσινοι» στο φαληρικό γήπεδο, όσο και στα πρόσωπα της ενδεκάδας, δίνοντας φανέλα «βασικού» έπειτα από δύο παιχνίδια στον Γκίας Ζαχίντ, ο οποίος θα αναλάβει το νευραλγικό κομμάτι της δημιουργίας και της «σύνδεσης» των γραμμών στο επιθετικό τρίτο των «πράσινων».

Εάν δεν υπάρξει κάποια σούπερ-έκπληξη λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει το ντέρμπι με 4-2-3-1, που αποτελεί την εφετινή «σταθερά» των συστημάτων του Γιώργου Δώνη. Οι Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Ινσούα θα είναι η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Διούδη, με τους Χρήστο Δώνη και Δημήτρη Κουρμπέλη να συνθέτουν στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον πρώτο «κυματοθραύστη» των επιθέσεων του Ολυμπιακού. Στις πτέρυγες θα πάρουν θέση για ακόμη μία φορά οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης, με ξεκάθαρη εντολή να συγκλίνουν διαρκώς προς τα μέσα και είτε να ψάχνουν τις συνεργασίες πέριξ της περιοχής με τους Ζαχίντ και Μακέντα, είτε να «απειλούν» με σουτ.

Οι δύο βασικές «ανησυχίες» του τεχνικού του "τριφυλλιού" αφορούν στο επίπεδο έντασης του Ζαχίντ, αλλά και τις αντοχές των Χρήστου Δώνη και Δημήτρη Κουρμπέλη, που ταλαιπωρήθηκαν από βαριά ίωση την περασμένη εβδομάδα.

Ο διεθνής Νορβηγός θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά βασικός σε τόσο «έντονες» αγωνιστικές συνθήκες, μετά τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο (ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου) που υπέστη στις 14 Νοέμβρη. Στις προπονήσεις του τελευταίου τριημέρου έδειξε πως πλέον και είναι καλά και «πατάει» καλά το γόνατό του στις αλλαγές κατεύθυνσης, όμως αυτό που προβληματίζει τον Δώνη είναι η έλλειψη ρυθμού. Και γι’ αυτό άλλωστε, έχει ήδη «σετάρει» στο μυαλό του την επιλογή του Ζοσέ Περέα στο ως αλλαγή στο 55’ με 60’, γνωρίζοντας πως ο Κολομβιανός δίνει πάντοτε μεγαλύτερη «ένταση» και ενέργεια στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, όταν έρχεται από τον πάγκο.

Ο δεύτερος προβληματισμός του Δώνη έχει να κάνει με τους δύο κεντρικούς χαφ του «τριφυλλιού», οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα, εξαντλήθηκαν επί 72 ώρες από υψηλότατο πυρετό. Ειδικά ο Χρήστος Δώνης, δείχνει πολύ πιο καταπονημένος και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο προπονητής του Παναθηναϊκού δοκίμασε το τελευταίο διήμερο και τον Νούνες στα χαφ, έχοντας τον Πορτογάλο σταντ-μπάι για να παίξει στον άξονα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του, έκαναν… φύλλο και φτερό τον Ολυμπιακό στις αναλύσεις τους, τόσο στο βίντεο (με εκτεταμένα στιγμιότυπα εφετινών αγώνων των «ερυθρολεύκων» στο «Γ. Καραϊσκάκης»), όσο και στις ασκήσεις τακτικής στην προπόνηση, με «προσομοιώσεις» του αγωνιστικού μοντέλου των Πειραιωτών. Το δε «τρίπτυχο» των εντολών του 50χρονου τεχνικού προς τους παίκτες του, ήταν ξεκάθαρο:

1. Συγκέντρωση κι όχι «εύκολα» φάουλ και γενικότερα «ρίσκα» πέριξ της περιοχής. 2. Αποτελεσματικότητα. 3. Τακτική συνέπεια όλων και πολύ περισσότερο της μεσεπιθετικής τετράδας (Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Μακέντα) που θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη γραμμή «άμυνας» των «πράσινων». Με έξτρα οδηγία για πρέσινγκ στα πρώτα μέτρα, προκειμένου να αποκοπεί η εύκολη πάσα προς τον Μπουχαλάκη, που αναμένεται να αναλάβει πλέον αυτό το ρόλο, ελλείψει Γκιλιέρμε.

«Εάν τα κάνουμε όλα αυτά με συνέπεια και διατηρήσουμε την ηρεμία στο παιχνίδι μας, θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για να φύγουμε με ένα καλό αποτέλεσμα από το ντέρμπι», τόνισε χαρακτηριστικά προς τους ποδοσφαιριστές του ο Δώνης στην ανάλυση της τακτικής.

Η αποστολή

Μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου (4/1), ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε και την 20μελή αποστολή του κυριακάτικου (5/1) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε εκτός του Κολοβό, κρίνοντας πως δεν έχει ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του και την ένταση στο παιχνίδι του, μετά την προ ημερών ίωση που πέρασε (ένα απ’ τα τέσσερα «θύματα» του πυρετού), ενώ «κόπηκε» και ο Μολό, που εδώ κι αρκετές εβδομάδες θεωρείται «ξένο σώμα» για τους «πράσινους» και ψάχνει ομάδα στη Γαλλία για να αποχωρήσει. Την 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού συγκροτούν οι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Διούδης, Ξενόπουλος.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Νούνες, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Μαυρομμάτης.

ΜΕΣΟΙ: Χρ. Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μπεκ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μακέντα, Περέα, Καμπετσής.

Αρχηγός της αποστολής του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος (συντονιστής των ποδοσφαιρικών τμημάτων), ενώ σε σουίτα του φαληρικού γηπέδου θα φιλοξενηθούν από πλευράς διοίκησης οι: Μάνος Μαυροκουκουλάκης (πρόεδρος), Λεωνίδας Μπουτσικάρης (αντιπρόεδρος), Κώστας Κωνστάντος (διοικητικός-ποδοσφαιρικός σύμβουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση