GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας για τον εκλογικό νόμο: Απλή και ανόθευτη αναλογική, χωρίς μπόνους εδρών - ΒΙΝΤΕΟ

Την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή και ανόθευτη αναλογική, χωρίς μπόνους εδρών και πλαφόν εισόδου στη Βουλή επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ...

Την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή και ανόθευτη αναλογική, χωρίς μπόνους εδρών και πλαφόν εισόδου στη Βουλή επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον νέο εκλογικό νόμο. Πρόσθεσε ότι το κλειδί για τον λαό δεν βρίσκεται στο εκλογικό σύστημα, στην κάλπικη κάλπη και στην εναλλαγή κυβερνήσεων διαχειριστών της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά στην οργάνωση και στην κλιμάκωση της λαϊκής πάλης.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ από θέση αρχής καταψηφίζει και καταγγέλλει την προσπάθεια της ΝΔ να επαναφέρει το μπόνους μέσα και από τον εκβιασμό των διπλών εκλογών. Ανέφερε ότι υπάρχει ταύτιση μεταξύ των αστικών κομμάτων στο ότι το εκλογικό σύστημα πρέπει να υπηρετεί την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η αντιλαϊκή πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Θύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνταγματική αναθεώρηση που προέβλεπε κάποιο μπόνους εδρών μέσω της απόκλισης κατά 10% της κατανομής από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας τα περί κυβερνησιμότητας υπογράμμισε ότι στόχος είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας της αντιλαϊκής πολιτικής, που σημαίνει αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό, ενώ για τα περί δημοκρατίας τόνισε ότι πρόκειται για μέγιστη υποκρισία διότι με το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα θα συνεχίζουν να προκύπτουν κυβερνήσεις μειοψηφίας, ενώ από τους εργαζόμενους στα σωματεία τους απαιτούν αποφάσεις για απεργία με το 50+1 του συνόλου των εργαζομένων.

Σχολίασε τα περί ακυβερνησίας λέγοντας πως υπάρχει το έδαφος και για κυβερνήσεις μεγάλων συνασπισμών μιας και υπάρχει στρατηγική σύμπλευση όπως έγινε το 2015 που ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο και όπως δείχνει η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ -που τώρα κάνει τον δύσκολο- και ετοιμάζει να επικυρώσει η ΝΔ. Πρόσθεσε ότι και με κυβερνήσεις συνεργασίας ασκήθηκαν αντιλαϊκές πολιτικές όπως π.χ. από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που αποδείχθηκε μνημονιακότερη όλων.

Με πληροφορίες από το 902.gr

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση