GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης στο Άουσβιτς: Ποτέ η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία - ΦΩΤΟ

Στο Άουσβιτς βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την 75η επέτειο απελευθέρωσης το...

Στο Άουσβιτς βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την 75η επέτειο απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης, όπου εξοντώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι από τους ναζί.

Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μαρέβα Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι, κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σε δηλώσεις του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του που προσήλθε σε αυτό τον χώρο, “ο οποίος έχει ταυτιστεί όσο κανένας άλλος με την ανθρώπινη βαρβαρότητα” για να υπογραμμίσει πως “πράγματι αν υπάρχει κάπου σε αυτόν τον κόσμο κόλαση, είναι εδώ”.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, “έρχομαι για να τιμήσω τη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων οι οποίοι εξολοθρεύτηκαν από το ναζιστικό καθεστώς. Ανάμεσα σε αυτούς και 65.000 Έλληνες Εβραίοι, οι οποίοι δεν επέστρεψαν ποτέ στην πατρίδα τους. Ο μεγάλος ιστορικός του ναζισμού Ian Kershaw έγραψε ότι ‘ο δρόμος προς το Άουσβιτς χτίστηκε από το μίσος, αλλά είναι στρωμένος από την αδιαφορία’. Και 75 χρόνια μετά την απελευθέρωση, από τον Ερυθρό Στρατό, αυτού του χώρου θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε αυτή την ιερή δέσμευση, να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό το οποίο συνέβη εδώ. Να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι το μίσος, οι διακρίσεις, η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας. Και η Δημοκρατία μας θα πρέπει να είναι ισχυρή και να πολεμά με αποφασιστικότητα όλα αυτά τα φαινόμενα”.

Αναφερόμενος στους Έλληνες Εβραίους που βρέθηκαν στο Άουσβιτς και συμμετείχαν στη μεγάλη εξέγερση η οποία έλαβε χώρα στο “κρεματόριο 4”, 7η Οκτωβρίου του 1944, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως “πέθαναν τραγουδώντας τα λόγια του Εθνικού Ύμνου. Κάποιοι ακόμα, στις προσωπικές τους μαρτυρίες οι οποίες διασώθηκαν, έγραψαν ότι πεθαίνουν ευχαριστημένοι διότι γνωρίζουν ότι η πατρίδα τους είναι ήδη ελεύθερη”. Και κατέληξε λέγοντας ότι “τη μνήμη αυτών των Ελλήνων Εβραίων τιμούμε σήμερα, μαζί με την υπόσχεση την οποία δίνουμε όλοι: ποτέ η ανθρωπότητα να μην ξαναζήσει μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση