GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανδρούσης στο μνημόσυνο για τον μακαριστό Αχελώου: Τον γνώρισα, από την έξωθεν καλή μαρτυρία...

Στο ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού, ναό της ενορίας της κατοικίας του εν ζωή, τελέσθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, το τεσσα...

Στο ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού, ναό της ενορίας της κατοικίας του εν ζωή, τελέσθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Αχελώου κυρού Ευθυμίου.

Στο ναό αυτό, μετά την παραίτηση του και εκ των λειτουργικών καθηκόντων του λόγο γήρατος και όσο θεωρούσε ότι μπορούσε να οδηγεί, μετέβαινε με το αυτοκίνητό του, εκκλησιαζόταν και δεχόταν στο μυστήριο της εξομολογήσεως τα πνευματικά του τέκνα. Μάλιστα ο εκ των εφημερίων του ναού πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Βλαβιανός, διευθυντής ανθρωπίνου δυναμικού της αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξυπηρετούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, την υπηρεσιακή επικοινωνία του με την εκκλησιαστική διοίκηση

Ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, βοηθός επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, χοροστάτησε στον όρθρο, ιερούργησε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τέλεσε το ιερό μνημόσυνο.

Ο αρχιερεύς, είχε συλλειτουργούς του, τους αρχιμανδρίτες Δαμασκηνό Πετράκο και Σεραφείμ Δημητρίου, τον πρωτοπρεσβύτερο Φώτιο Διαμαντόπουλο και τους εφημερίους του ναού πρωτοπρεσβυτέρους Ιωάννη Παπαγγελόπουλο και Αναστάσιο Βλαβιανό.

Προ της απολύσεως σε επιμνημόσυνη προσλαλιά του, ο ιερουργός ιεράρχης είπε: «Κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας και μεταξύ των άλλων πνευματικών λόγων και ευχών και ύμνων ετελέσαμε, προσευχηθήκαμε εις τον άγιον Θεόν, ιερόν μνημόσυνον εις τιμήν και μνήμην του Μιχαήλ και του Ορέστου και μεταξύ αυτών και ενός ποιμένος της εκκλησίας μας, του μακαριστού μητροπολίτου Αχελώου κυρού Ευθυμίου.

Δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά. Τον γνώρισα, μέσα από την έξωθεν καλή μαρτυρία, του ευλογημένου λαού του Θεού. Τον γνώρισα μέσα από τον λόγο του, τον προφορικό και τον γραπτόν λόγο, μέσα από τα κείμενά του, μέσα από τα βιβλία του. Τον γνώρισα μέσα από τα έργα του. Τον γνώρισα μέσα από την συναναστροφή μου με τα πνευματικά του παιδιά και είπα, ένας, να ένας καλός ποιμήν της Εκκλησίας του Χριστού. Ένας λειτουργός του Υψίστου, ένας ταπεινός, σώφρων, πράος άνθρωπος που δίδασκε με τα έργα του και με την συμπεριφορά του και με την συναναστροφή του και έπειτα με τον λόγο του, τον ευλογημένο λαό του Θεού. Εμείς οι νεότεροι, πρέπει να παίρνουμε παραδείγματα από αυτούς τους άξιους, μεγάλους ιεράρχες της εκκλησίας του Χριστού και να πορευόμεθα την ζωή μας με αυτές τις αρετές. Εύχομαι ο άγιος Θεός, να κατατάξει την ψυχή του κεκοιμημένου αδελφού μας, Ευθυμίου Αρχιερέως, αλλά και τον αδελφών μας Μιχαήλ και Ορέστου εν σκηνές δικαίων εν κόλποις Αβραάμ και ιδιαίτερα τον μητροπολίτη Ευθύμιο να είναι ιερουργός στο θυσιαστήριο το επουράνιο, όπου εκεί με τους αγγέλους και με τους αγίους να δοξάζουν το όνομα του αγίου Θεού. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των αδελφών μας κεκοιμημένων. Αιωνία τους η μνήμη».

Στο εκκλησίασμα διανεμήθηκε το ενοριακό φυλλάδιο «Να μην ξεχάσω … η ενορία μου με καλεί», του ιερού ναού αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, στο οποίο περιλαμβάνονταν σύντομη αναφορά στον μακαριστό Ιεράρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση