GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Blue Monday: Πώς καθιερώθηκε ως η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου

Δευτέρα, ξεκίνημα εβδομάδας, Τσαγκαροδευτέρα. Και μπορεί κάθε Δευτέρα να θεωρείται δύσκολη, αλλά η σημερινή, 20 Ιανουαρίου, χαρακτηρί...

Δευτέρα, ξεκίνημα εβδομάδας, Τσαγκαροδευτέρα. Και μπορεί κάθε Δευτέρα να θεωρείται δύσκολη, αλλά η σημερινή, 20 Ιανουαρίου, χαρακτηρίζεται και ως η καταθλιπτική ημέρα του χρόνου. .

Εδώ και λίγα χρόνια η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, η "Blue Monday", όπως λέγεται διεθνώς, θεωρείται η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου, καθώς σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, οι άνθρωποι αυτή την ημέρα κατακλύζονται από δυσάρεστα συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Κλιφ Αρνάλ, χρησιμοποίησε μια εξίσωση για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο. Σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο, στον οποίο υπολογίζονται ο καιρός W, η ημέρα D, τα χρέη d, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα T, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάςQ, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας M, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κάποιος δράση Νa, η σημερινή ημέρα είναι η πιο καταθλιπτική του έτους.

Η πρώτη "Blue Monday" στην ιστορία ήταν στις 25 Ιανουαρίου 2005, οπότε και χρησιμοποιήθηκε αυτή η εξίσωση.

Τη θεωρία του Κλιφ, υποστήριξαν και άλλοι επιστήμονες, όπως η διατροφολόγος Άλισον Κλαρκ που υποστηρίζει ότι τον Ιανουάριο αντιμετωπίζουμε τις υποχρεώσεις και τη σκληρή πραγματικότητα μετά τη χαλάρωση των εορτών.

Η Bρετανίδα οικονομολόγος Τζέιν Κλακ, ειδική σε θέματα χρεών, επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές κατά τη διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω απ' όσο αντέχει η τσέπη τους και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση