GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Θρίλερ με την αιτία της συντριβής του Boeing

Ένα θρίλερ εξελίσσεται με την αιτία της συντριβής του Boeing 737, έξω από την Τεχεράνη, που οδήγησε στον θάνατο και τους 176 επιβαίνο...

Ένα θρίλερ εξελίσσεται με την αιτία της συντριβής του Boeing 737, έξω από την Τεχεράνη, που οδήγησε στον θάνατο και τους 176 επιβαίνοντες.

Η συντριβή του αεροπλάνου έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγες ώρες έπειτα από τις ιρανικές επιθέσεις εναντίων αμερικανικών βάσεων, στο Ιράκ, γεγονός που πυροδότησε σενάρια περί κατάρριψής του από πύραυλο.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αλέξι Χόντσαρουκ, όταν ερωτήθηκε για το αν ευσταθούν αυτά τα σενάρια, ζήτησε να μην γίνονται εικασίες αν δεν βγει επισήμως πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος. Ανάλογη δήλωση έκανε νωρίτερα και ο πρόεδρος Ζελένσκι. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι η Ουκρανία απαγόρευσε τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών της από τον εναέριο χώρο του Ιράν από τις 9 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Βαντίμ Πριστάικο δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ: "Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά σε περαιτέρω ενέργειες των ερευνητικών μας ομάδων για να διακριβώσουμε την αιτία του φρικτού αυτού αεροπορικού δυστυχήματος", έγραψε στο Twitter.

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, ότι πριν από λίγο η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν απέσυρε την αρχική της αναφορά περί προβλήματος στον κινητήρα, το οποίο προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους. Διευκρίνισε, επίσης, πως δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία και ότι τα αρχικά σχόλια ήταν ανεπίσημα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις Διεθνείς Ουκρανικές Αερογραμμές, αυτό ήταν το πρώτο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος της και το Boeing 737-800, ένα από τα καλύτερα του στόλου της, κυβερνούσαν έμπειροι πιλότοι. Και η γαλλοαμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων CFM χαρακτήρισε πρώιμη όποια εικασία σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

"Επί του παρόντος δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Όποιες εικασίες που αφορούν τα αίτια είναι πρώιμες", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, της οποίας συνιδιοκτήτριες είναι η General Electric και η Safran.

Επίσης, η UIA ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος ήταν σε καλή κατάσταση και μόλις πριν δύο ημέρες είχε περάσει από τον τακτικό έλεγχο. Το μοιραίο αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2016 και η εταιρεία το είχε προμηθευτεί απευθείας από την Boeing, είπαν αξιωματούχοι.

Ειδική επιτροπή διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος συστάθηκε από την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση