GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο θρύλος της F1 Μίκαελ Σουμάχερ έγινε 51 ετών

Ο Mίκαελ Σουμάχερ έγινε 51 ετών. Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 3 Ιανουαρίου 1969, ο μύθος της Φόρμουλα Ένα γεννήθηκε στην πόλη Χιρτ της ...

Ο Mίκαελ Σουμάχερ έγινε 51 ετών. Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 3 Ιανουαρίου 1969, ο μύθος της Φόρμουλα Ένα γεννήθηκε στην πόλη Χιρτ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία.

Θεωρείται, όχι άδικα, ο καλύτερος οδηγός που έχει δει ποτέ ο κόσμος και σίγουρα το ρεκόρ των επτά πρωταθλημάτων Φόρμουλα Ένα το επιβεβαιώνει.

Ο «Σούμι» κυριάρχησε όπως κανείς, ενώ ενέπνευσε μια γενιά νέων «πιλότων», ανάμεσά τους και τον γιο του, Μικ, ο οποίος είναι μέλος της Ακαδημίας οδηγών της Ferrari και «τρέχει» στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 2.

Κι όμως ο κόσμος δεν έχει δει τον Μίκαελ Σουμάχερ δημόσια για περισσότερα από έξι χρόνια, έπειτα από το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις, το Δεκέμβριο του 2013.

Ο Σουμάχερ κατέκτησε 5 διαδοχικούς τίτλους μεταξύ του 2000 και του 2004. Το μεγαλείο του μπορεί να μετρηθεί επίσης από το γεγονός ότι πρώτευσε σε 91 γκραν πρι και έχει και ρεκόρ για τον ταχύτερο γύρο σε 77. Το 2004, πανηγύρισε 13 νίκες στη σεζόν, που είναι επίσης ρεκόρ στη Φόρμουλα Ένα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση