GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Grammy: Μουσική ιστορία έγραψε μία 18χρονη - ΒΙΝΤΕΟ

Ιστορία έγραψε η 18χρονη Μπίλι Άιλις στην τελετή απονομής των Μουσικών Βραβείων Grammy 2020, καθώς είναι η νεότερη καλλιτέχνις που ήτ...

Ιστορία έγραψε η 18χρονη Μπίλι Άιλις στην τελετή απονομής των Μουσικών Βραβείων Grammy 2020, καθώς είναι η νεότερη καλλιτέχνις που ήταν υποψήφια και κέρδισε τρόπαια και στις τέσσερις κύριες κατηγορίες, όπως Άλμπουμ της Χρονιάς, Ηχογράφηση της Χρονιάς, Τραγούδι της Χρονιάς και Καλύτερη Νεοεμφανιζόμενη Καλλιτέχνις.

Η 18χρονη κέρδισε συνολικά πέντε βραβεία της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ, ενώ ήταν υποψήφια σε έξι κατηγορίες.

Η Άιλις πήρε μαζί τα βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερο Άλμπουμ για το "When We Fall Asleep, Where Do We Go?", Καλύτερο Τραγούδι και Καλύτερη Ηχογράφηση της Χρονιάς για το "Bad Guy", Καλύτερη Νεοεμφανιζόμενη Καλλιτέχνης και Καλύτερο Ποπ Άλμπουμ.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο στην Κατηγορία Τραγούδι της Χρονιάς είπε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί στη ζωή μου... ποτέ δεν παίρνω τίποτα σοβαρά, αλλά πραγματικά θέλω να πω ότι είμαι τόσο ευγνώμων και είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ».

Ο αδερφός της εξέφρασε την έκπληξή του για τη νίκη, σημειώνοντας ότι λάτρεψε όλα τα άλλα τραγούδια που ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία.

«Δημιουργούμε μαζί μουσική στο υπνοδωμάτιό μας, μας επιτρέπουν να το κάνουμε αυτό, και το κάνουμε ακόμα», είπε και ενθάρρυνε και άλλους νέους μουσικούς να συνεχίσουν την αναζήτηση μουσικής.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Καλύτερου Άλμπουμ της Χρονιάς η Μπίλι Άιλις τόνισε: «Δεν θα σπαταλήσω τον χρόνο σας, σας αγαπώ. Σας ευχαριστώ γι' αυτό».

Με το βραβείο η τραγουδίστρια εκθρόνισε την Τέιλορ Σουίφτ, η οποία ήταν μέχρι τώρα η νεότερη καλλιτέχνις που κέρδισε στην Κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς. Η Τέιλορ Σουίφτ ήταν 20 ετών όταν παρέλαβε Grammy για το "Fearless", πριν από μία δεκαετία.

Επίσης το "When We Fall Asleep, Where Do We Go?" είναι το πρώτο ντεμπούτο άλμπουμ στην ιστορία των Grammy μετά το "Come Away With Me" της Νόρα Τζόουνς το 2002, που κερδίζει στην κατηγορία Καλύτερο Άλμπουμ της Χρονιάς.

Στην Κατηγορία Ηχογράφηση της Χρονιάς, η Άιλις έγινε η νεότερη σε ηλικία νικήτρια (τον τίτλο κρατούσαν μέχρι τώρα ο Σαμ Σμιθ και η Κίμπρα).

Επίσης, ήταν υποψήφια και στην Κατηγορία Καλύτερη Σόλο Ποπ Ερμηνεία για το «Bad Guy», αλλά έχασε από τη Lizzo.

Η Έιλις και η Lizzo ήταν και οι δύο υποψήφιες στις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες και ήταν η πρώτη φορά που τα τέσσερα βραβεία διεκδικούσαν δύο καλλιτέχνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση