GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νταβός: H συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουαϊδό και η selfie - ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ...

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Μάλιστα, ο Χουάν Γκουαϊδό έσπευσε να βγάλει φωτογραφία selfie με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Γκουαϊδό ότι “μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξή μας, το ίδιο και ο λαός σας” και τόνισε πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της διαφανούς διενέργειας ελεύθερων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η μοναδική βιώσιμη λύση μπορεί να προέλθει από την πολιτική οδό, δίχως τη χρήση βίας.

“Ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε σχετικά με την εξωτερική μας πολιτική. Να σας στηρίξουμε”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον κ. Γκουαϊδό να απαντά: “Πρέπει και θέλουμε να σταματήσουμε αυτήν την κρίση... Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την τραγωδία, ο λαός μας υποφέρει”.

Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως “παρακολουθούμε στενά την τραγωδία στη Βενεζουέλα, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει πλήρως τον δικό σας και θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να λυθεί αυτό είναι ο λαός της Βενεζουέλας να μπορεί να εκφράζει τη βούλησή του δημοκρατικά. Γι' αυτό ακριβώς σας αναγνωρίσαμε, έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας για το ό,τι συμβαίνει υπό το ισχύον καθεστώς, το έχουν κάνει και άλλες χώρες. Είναι κρίμα, είναι μία τραγωδία αυτό που συμβαίνει” και κατέληξε λέγοντας: “Μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξή μας, το ίδιο και ο λαός σας. Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία και πιστεύουμε ότι οι λαοί πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Είναι στον πυρήνα των αξιών που υποστηρίζουμε”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση