GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Megxit: Όλα όσα θα συζητηθούν στη συνάντηση κορυφής στα Ανάκτορα - Ο ρόλος της Μέγκαν

Συνάντηση κορυφής έχουν σήμερα τα ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας για να συζητήσουν την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν. Οι ...

Συνάντηση κορυφής έχουν σήμερα τα ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας για να συζητήσουν την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν. Οι γαλαζοαίματοι θα συνεδριάσουν για το Megxit υπό τη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ το ραντεβού κλείστηκε στη βασιλική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος εθεάθη νωρίς το απόγευμα να αποχωρεί από την έπαυλη ώστε η συνάντηση να γίνει άκρως ιδιωτικά. Παρόντες εκτός της βασίλισσας θα είναι ο Δούκας της Κορνουάλης πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι. Η Μέγκαν θα είναι σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους καθώς έφυγε ήδη για τον Καναδά αφήνοντας πίσω της τον σύζυγό της να διαχειριστεί τη θύελλα που ξεσήκωσαν με την ανακοίνωση της παραίτησής τους.

Ανάμεσα σε όσα αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι είναι οι τίτλοι του ζεύγους, ο ρόλος τους, η οικονομική τους ενίσχυση, η ασφάλειά τους

Το ερώτημα είναι αν θα διατηρήσουν τους τίτλους τους καθώς εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν να αναλαμβάνουν πριγκιπικές υποχρεώσεις εκ μέρους της βασίλισσας. Γι' αυτό χρειάζονται τίτλους. Θα μπορούσαν βέβαια να παραιτηθούν οικειοθελώς από τον τίτλο της Εξοχότητας που τους συνοδεύει και να διατηρήσουν μόνο τον τίτλο ευγενείας Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ που τους προσέφερε η βασίλισσα. Αν και το νέο βήμα τους, το site τους στηρίζεται στον τίτλο του πρίγκιπα Χάρι "Sussex Royal".

Αν χάσουν και αυτόν τον τίτλο τότε ο Χάρι και η Μέγκαν θα κατέβουν στην ιεραρχία ακόμη και κάτω από τις κόρες του πρίγκιπα Άντριου, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία. Βέβαια, όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει να χάνει κάποιος τον τίτλο του καθώς είδαν τις καταστροφικές συνέπειες για την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Αν η βασιλική οικογένεια δεν αποδεχθεί την προσφορά του Χάρι και της Μέγκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τη βασίλισσα με τον δικό τους τρόπο, τότε υπάρχουν φόβοι ότι η μοναρχία θα φανεί οπισθοδρομική και το ζευγάρι θα γίνει κάτι σαν μάρτυρας στην κοινή γνώμη. Πάντως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θεωρούν πως δεν μπορεί να λειτουργήσει το μοντέλο του Χάρι και της Μέγκαν το ένα πόδι να πατά στη μοναρχία και το άλλο έξω.

Όσον αφορά στο οικονομικό, μετά τις συζητήσεις με τις φορολογικές Αρχές σε Βρετανία και Καναδά θα δοθούν στον Χάρι τα αντίστοιχα έγγραφα. Ο πρίγκιπας είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να φορολογηθεί διπλά για εισόδημα από εμπορικούς σκοπούς και λογαριασμούς εκατομμυρίων.

Ο Καναδάς απαιτεί από κατοίκους και κάποιους ιδιοκτήτες να πληρώνουν φόρο εισοδήματος από παγκόσμια κέρδη. το ίδιο ισχύει και για τη Μ. Βρετανία. Αυτό σημαίνει ότι ίσως ο Χάρι να πρέπει να παραιτηθεί από τη διαμονή του στη Βρετανία ή να περιορίσει τον χρόνο του στον Καναδά αν δεν θέλει να πληρώνει φόρους και στις δύο χώρες.

Ο Χάρι και η Μέγκαν είπαν ότι θα εγκαταλείψουν τα χρήματα της βρετανικής μοναρχίας, δηλαδή των Βρετανών φορολογουμένων. Ισχυρίζονται ότι αυτό είναι μόλις 5% των εξόδων τους και πως το 95% χρηματοδοτείται από την περιουσία του Δουκάτου της Κορνουάλης, δηλαδή το πορτοφόλι του πρίγκιπα Κάρολου. Βέβαια παίρνουν και επιπλέον χρήματα για ταξίδια και επίσημες υποχρεώσεις τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό. Πάντως, αυτό που δεν έχει διευκρινισθεί είναι αν ο Κάρολος θα συνεχίσει να πληρώνει τα 2,3 εκατ. λίρες στο ζεύγος.

Επιπλέον, προϊστορία με γαλαζοαίματο που διατήρησε τίτλο και δημιούργησε το προσωπικό του εισόδημα είναι αυτό της Σάρα Φέργκιουσον τέως συζύγου του πρίγκιπα Άντριου. και αφορά τις πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία και τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα Μάικλ του Κεντ. Ωστόσο, κανείς τους δεν έλαβε επίσημη χρηματοδότηση και τους ζητείται να συνοδεύουν τη βασίλισσα σε ελάχιστες εκδηλώσεις μέσα στον χρόνο, ενώ ο Χάρι και η Μέγκαν είναι υψηλές προσωπικότητες και αναλαμβάνουν πάνω από 200 εκδηλώσεις.

Σχετικά με αυτό που ανακοίνωσαν ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά, προφανώς σχεδιάζουν να προωθήσουν παραγωγή προϊόντων, αυτοβιογραφίες, ταινίες και ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ζωή τους.

Όσον αφορά στην επιθυμία τους να κρατήσουν το Φρόγκμορ, σίγουρα οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν θα χωνέψουν εύκολα το γεγονός ότι πλήρωσαν 2,4 εκατ. λίρες για την ανακαίνιση ώστε το ζευγάρι να περνά τον μεγαλύτερο χρόνο αλλού.

Το ζευγάρι επίσης θεωρεί ότι πρέπει να έχουν ασφάλεια όλη μέρα κάθε μέρα που πληρώνεται από λεφτά φορολογουμένων. Αυτό κοστίζει 1 εκατ. λίρες ετησίως και σίγουρα η μητροπολιτική αστυνομία ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να στέλνει ανοιχτές επιταγές αν το ζευγάρι μένει στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση