GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλεξάντερ Βίννικ: Εκδίδεται στη Γαλλία ο “Mr. Bitcoin” - Η απόφαση του ΣτΕ

Οριστικά στη Γαλλία εκδίδεται ο Αλεξάντερ Βίννικ, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ...

Οριστικά στη Γαλλία εκδίδεται ο Αλεξάντερ Βίννικ, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο με την υπ’ αριθμόν 110/2020 απόφασή του και με το σκεπτικό ότι νομικά είναι στη ξεκάθαρη ευχέρεια του Υπουργού Δικαιοσύνης να επιλέξει τη χώρα που θα εκδοθεί κρατούμενος ο οποίος εκζητείται από πάνω από μία χώρα, απέρριψε το αίτημα του αποκαλούμενου και “Mr. Bitcoin” να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κων/νου Τσιάρα.
Με την εν λόγω απόφαση οριζόταν ότι ο εκζητούμενος μπορεί να εκδοθεί πρώτα στη Γαλλία, μετά στις ΗΠΑ και τελευταία στη χώρα του τη Ρωσία, που και ο ίδιος ζητούσε.
Το Ανώτατο Δικαστήριο εκφράζει δε την άποψη πως αν επιλεγόταν πρώτα η Ρωσία ως χώρα έκδοσης, δεδομένου ότι ο Βίννικ είναι Ρώσος υπήκοος, δεν θα εκδίδονταν στη συνέχεια στις άλλες χώρες, οι οποίες θεωρούν πως έχουν ζημιωθεί από πράξεις του.
Πηγή: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση