GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεσταλμένος του OHE στη Λιβύη: Να σταματήσει κάθε ξένη ανάμιξη

Την αναγκαιότητα να σταματήσει κάθε ξένη ανάμιξη στη Λιβύη, υπογράμμισε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γάσαν Σαλάμε, σε συνέντευξη...

Την αναγκαιότητα να σταματήσει κάθε ξένη ανάμιξη στη Λιβύη, υπογράμμισε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γάσαν Σαλάμε, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, παραμονή της Διάσκεψης του Βερολίνου.

«Κάθε ξένη ανάμιξη μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα κάποιο αποτέλεσμα ασπιρίνης», δήλωσε ο Σαλάμε, αναφερόμενος κυρίως στην κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Κυριακή στη Λιβύη έπειτα από πρωτοβουλία της Μόσχας και της Άγκυρας.

«Όμως η Λιβύη έχει ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη ανάμιξη. Αυτός είναι ένας από τους στόχους αυτής της Διάσκεψης» στη γερμανική πρωτεύουσα, διαβεβαίωσε.

Όπως υπογράμμισε, «επειδή σήμερα έχουμε απλώς μια εκεχειρία θέλουμε να την μετατρέψουμε σε μια αληθινή κατάπαυση του πυρός με παρατηρητές, διαχωρισμό (σ.σ.: των δύο αντίπαλων στρατοπέδων), αναδιάταξη των βαρέων όπλων (έξω από τις αστικές ζώνες) κλπ.» και συμπλήρωσε: «Πρέπει αυτή η εκεχειρία να αντέξει».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι Σάρατζ και Χαφτάρ να συνάψουν κάποια συμφωνία στη διάρκεια της Διάσκεψης. Σύμφωνα με τον Σαλάμε, οι αρχηγοί κρατών που θα μετάσχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου αναμένεται να υπογραμμίσουν πως στηρίζουν την επανάληψη της πολιτικής διαδικασίας μέσω μιας διαλιβυκής συνάντησης που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του μήνα στη Γενεύη.

Ανησυχία ΟΗΕ για τη διακοπή του ρυθμού παραγωγής πετρελαίου

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για τις προσπάθειες να διακοπεί ο ρυθμός της παραγωγής πετρελαίου στη χώρα και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Η κίνηση αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες πρώτα και κύρια για τον λιβυκό λαό που εξαρτάται για την ευημερία του από την ελεύθερη ροή του πετρελαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αποστολής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση