GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελίες - σοκ: Εγκεφαλικά και τύφλωση από "botox party" σε κομμωτήρια

Botox πάρτι σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής "μαϊμού" χωρίς άδεια λειτουργίας, αλλοδαπές που κάνουν μενικιούρ - πεντικι...

Botox πάρτι σε κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής "μαϊμού" χωρίς άδεια λειτουργίας, αλλοδαπές που κάνουν μενικιούρ - πεντικιούρ, τσαρλατάνοι και άλλοι επιτήδειοι που δηλώνουν ειδικοί αλλά και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που κάνουν αισθητικές επεμβάσεις, όπως υαλουρονικό οξύ, σε πρόσωπο και δέρμα γυναικών και ανδρών συνθέτουν το παζλ της "ζούγκλας" που κυριαρχεί στην αγορά των αισθητικών επεμβάσεων στην Ελλάδα.

Την παραπάνω ζοφερή εικόνα περιέγραψαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας με αφορμή το 3ο Πανελλαδικό Συνέδριο Δερματοχειρουργικής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16- 18 Ιανουαρίου στην Αθήνα, όπως αναφέρει η "Δημοκρατία".

"Οι αισθητικές επεμβάσεις, όπως το botox και το υαλουρονικό οξύ, όταν δεν πραγματοποιούνται από εκπαιδευμένους δερματολόγους έχουν επικίνδυνες επιπλοκές, με συνέπεια δεκάδες άνθρωποι να καταλήγουν στα νοσοκομεία. Μάλιστα υπάρχον περιπτώσεις στην παγκόσμια βιβλιογραφία που άνθρωποι έχουν τυφλωθεί από το botox, έχουν πάθει εγκεφαλικό, έχουν μολυνθεί με φυματίωση, επειδή δεν τηρήθηκαν οι κανόνες αντισηψίας, ενώ πολλοί έχουν πεθάνει από θρόμβωση εξαιτίας του botox" είπε ο γενικός γραμματέας της Εταιρίας, Τηλέμαχος Ανθόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο "η ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών έχει γιγαντώσει το πρόβλημα στην Ελλάδα" ενώ τονίζει μεταξύ άλλων ότι "οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται και να επιλέγουν πιστοποιημένα ιατρεία εκπαιδευμένων δερματολόγων για αισθητικές επεμβάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση